Gundel Takács Gábor jön, Dévényi Tibor megy

Vágólapra másolva!
Műsorvezetőt vált az MTV egyik legnézettebb műsora. Erről, a megszűnni látszó Örökös-ről, illetve a TV2 által feltámasztandó Áll az alku-ról kérdeztük Gundel Takács Gábort.
Vágólapra másolva!

Önnel veszi fel az MTV a Csináljuk a fesztivált újabb sorozatát. Milyen az új munka?

- A múlt héten volt két nap felvétel. Egy nap két adást veszünk fel, mert különben nehéz lenne összeterelni egyszerre a sok zenészt. A mostani sorozatban nyolcvan magyar filmsláger vetélkedik. Olyanok is benne vannak, amelyek a Csinibabá-ban csendültek fel, de eredetileg nem filmnek íródtak, aztán rengeteg dal született régen, Karádyék idejében, de az Egy bolond százat csinál remake-jében is van például olyan nóta, mely az eredetiben nem volt. Lényeg, hogy itt nem előadók, hanem dalok versenyeznek.

Dévényi Tibor már nem volt elég jó? Vagy önnek akartak mindenképp tavasszal egy szórakoztató műsort is?

- Nem nekem kell ezt megítélni. Mikor felkértek, nem sokat hezitáltam, mivel a zene közel áll hozzám. Mindhárom gyerekem tanul zenét, én is zenei általánosba jártam, sőt, a színművészeti főiskolára is felvételiztem. Az Eurovíziós Dalfesztivál-t is én csináltam, talán nem meglepő, hogy erre a munkára engem szemeltek ki.

Harsányi Leventével dolgozott már?

- Érdekes, hogy mindketten sokat rádióztunk, én tíz évet, de ott nem futottunk össze. Ellenben egykor a Dalnokok ligájá-val volt közös munkánk. Most is kezdünk összecsiszolódni, jól lehet vele dolgozni.

Nincs tudásalapú vetélkedő az MTV-n. Az Örökös-t végleg eltemették?

- Remélem, nem. Viszont lassan egy éve nincs elnök, idén kevesebb pénz jut saját gyártású műsorokra, mint minden tévénél, így csak azt mondhatom, tavasszal nem lesz Örökös. Kétségkívül hiány van tudásalapú kvízből a magyar csatornáknál, és egy jól működő rendszerben, a költözés és a recesszió után, biztos vagyok abban, hogy lesz is ilyen a Magyar Televízióban. Mindenesetre nekünk vannak elképzeléseink, kidogoztunk olyan verziót is, ami nem kerülne nagyon sokba.

A TV2 pár napja bejelentette, hogy folytatja az Áll az alku-t, amit ön vitt sikerre. Mit szól hozzá?

- Úgy hallottam, hogy kicsit más lesz, mint korábban volt, és erre van is lehetőség, mert ez egy laza licenc. Ennél szigorúbb volt a Legyen ön is milliomos!, mert ott minden hang- és fényhatás rögzítve volt. Az Áll az alku-ban lehetett fejleszteni, így az igazgató figuráját igazából mi teremtettük, volt neki fiktív felesége, titkárnője, mindezzel még játékosabb lett a formátum. A megújuláshoz sok sikert kívánok.

Ki volt az igazgató úr? Utólag elmondható?

- Nem szeretném. Minden bűvésztrükk addig hatásos, míg nem ismerjük a mechanizmust, a titkot.

Kovács Áron áll be ön helyett az Áll az alku-ba. Róla mit gondol?

- Áront kedvelem, jóban vagyunk, meg is tudja csinálni a vetélkedőt. Annál nagyobb kérdés, hogy a nézők követik-e majd a műsort, attól függetlenül, hogy nem olyan lesz, mint ami két éve futott. Lesznek olyanok, akik akkor sem nézik, ha nagyon jó lesz, mert mást vártak? Kíváncsian várom.

Tavasszal, nyáron nagyobb sporteseményre nem utazik?

- A Telesport-nak dolgozom idén is, téli olimpia lesz majd, jövőre futballvébé, amúgy ez egy csendesebb év, főleg a tavalyi után. A sport tehát kissé háttérbe szorul, de itt van helyette a Csináljuk a fesztivált és az Eurovíziós Dalfesztivál.