Új krimi forog Alföldivel, Stohl Andrással, Erdélyi Tímeával

Vágólapra másolva!
Holnaptól forgatják a Géniusz, az alkimista című magyar misztikus krimit, melynek rendezője és forgatókönyvírója a Tűzvonalban két alkotója, Soós Péter és Fonyódi Tibor, producere Rosta Mária. A szereplők közt van Tenki Réka, Simon Boglárka, Erdélyi Tímea, Alföldi Róbert, László Zsolt, Feke Pál, Stohl András.
Vágólapra másolva!

Tűzvonalban idén már biztosan nem lesz, új epizódok nem készülnek, de Géniusz, az alkimista címmel új magyar krimit forgatnak a közeljövőben: háromszor 50 percet terveznek, de amennyiben nagy siker lenne a minisorozat, akkor a stáb vállalna folytatást is - azonban ez még messze van.

A produkció egyik célja, hogy bemutassa Pécset, mint Európa (egyik) kulturális fővárosát a hazai és külföldi nézőknek - mert más országokba is tervezik eladni a minisorozatot. A magyaroknak, akik eddig is fogékonyak voltak a misztikus krimikre, bebizonyítanák, hogy itthon is lehet hasonlót gyártani. Ebből a fajta nyomozós, titkokat felderítő történetekből a könyves standokon és a tévékben is vannak jócskán, de a A Da Vinci-kód-dal való összehasonlítással semmi problémája nincs a gyártóknak, vállalják, hogy azon a vonalon haladnak, hiszen van rá igény. A sorozatnak különben még honlapja sincs, annyira kezdeti stádiumban van, és tévében is várni kell rá: ha tartja a tempót a stáb, akkor decemberben (mikor hagyományosan sokat ülnek a tévé előtt) kerülhet az MTV-re.

Bár sokat forgatnak a fővárosban, számos jelenetet Pécsett rögzítenek. Az alapsztori is odaköti a csapatot, hiszen a Pécsi Nemzeti Színház körül zajlanak az események, ott hal meg egy próbán Brunner Károly (Blaskó Péter) író, az okkultizmus szakértője. Őt egykori tanítványa, Paul Steiner (László Zsolt) hajszolja az öngyilkosságba, azzal, hogy egy naplót követel a férfitől. Az egyik szemtanú a színházban tartózkodó Késmárki András (Alföldi Róbert), a Janus Pannonius Tudományegyetem professzora, aki gyanúsan viselkedik. Majoros százados (Ungvári István) és társa Szabó hadnagy (Tóth Zoltán) Brunner szállodai szobáját átkutatva rábukkannak Brunner különös üzenetére, amit a fiának hagyott. Az üzenet egy látszólag értelmetlen szám- és betűsorozat. Az áldozat fia, Brunner Péter (Stohl András), a BRFK kábszeres nyomozója, tudomást szerez apja haláláról, Pécsre utazik - és elég legyen ennyi előre, a többi a képernyőn.

Forrás: [origo]

"Elég furcsán érzem magam, mert soha az életemben nem forgattam filmet. Szerepem szerint színész leszek, Konrád Gábor, nagyon izgalmas figura" - mondta Feke Pál, aki a Társulat-tal lett ismert. "Megy egy krimi, egy nyomozás, mire azt gondolja az ember, hogy ért mindent. Aztán következik egy fordulat, ami váratlan, amitől szétesik minden, majd újabb szempontok jönnek be. Ötpercenként vannak meglepetések" - véli Alföldi Róbert.

Pénzek

Mikor az MTV-nél megszületett a döntés a Tűzvonalban végleges vagy ideiglenes leállásáról, a krimiket kedvelő tévézők erősen méltatlankodtak, legalábbis az internetes fórumokon sokan sajnálkoztak, hogy a hazai szappanoperákhoz vagy az MTV korábbi teleregényeihez képest egészen jó minőséget képviselő szériától kell búcsút venni. Ezzel a döntéssel nem csak a Tűzvonalban tűnt el, hanem a heti drámai sorozat is mint műfaj, hiszen a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban napi szappanopera, egészen más műfaj, az Életképek pedig kétheti teleregény, viszonylag kevés izgalommal és különösen kevés mozgalmas, akciódús jelenettel.

Forrás: [origo]

A Tűzvonalban megszüntetéséről a pénz döntött: Hábermann Jenő producer az [origo]-nak nyilatkozva elmondta, hogy nagyjából 15,5 millió forintból lehetett kihozni egy részt, ennek 70 százalékát adta az MTV. Ennél drágább lesz viszont a Géniusz, az alkimista, mivel a három epizódért a Magyar Televízió 70 millióval, a Magyar Mozgókép Közalapítvány pedig szintén 70 millióval száll be: az előzetes tervek szerint 250 millió forintból készül a minisorozat.