Ijesztő lények az AXN-en

Vágólapra másolva!
Múlt héten kezdődött, hétfőn a második epizódot láthatják a nézők a Sanctuary - Génrejtek című sci-fi sorozatból.
Vágólapra másolva!

Az AXN-en múlt héten indult el a Génrejtek, amely 2007-ben az interneten bukkant fel, eredetileg websorozatnak szánták alkotói. A nyolc netes epizód azonban hamar népszerűvé vált, így az akkor még Sci-Fi Channel néven futó SyFy tévésorozatot készített a történet alapján - amelyről bővebben írtunk itt.

A középpontban egy több mint százötven éves tudós és egy köré szerveződött csoport áll, melynek célja felkutatni a természetfeletti lényeket: megvédeni azokat, amelyek segítségre szorulnak, és elzárni a veszélyeseket. A széria, azon túl, hogy elsősorban a misztikumra épít, foglalkozik a jelenkori kutatásokkal, őssejtterápiával, génmanipulációval, klónozással is.

A főszereplő dr. Helen Mangust Amanda Tapping játssza, akit a Csillagkapu Samantha Cartereként ismerhetünk. Filmbeli lányát és segítőtársát a kevésbé ismert Emilie Ullerup alakítja, de szerepel a sorozatban a Csillagkapu: Atlantisz-ban látott Christopher Heyerdahl is.

Hogy a Csillagkapu-sorozatból több színész is átigazolt a Génrejtek-be, nem véletlen, hisz a két szériát ugyanaz az író-producer, Damian Kindler találta ki: a Génrejtek-kel ráadásul ugyanolyan komplex univerzumot tudott létrehozni, mint korábbi sci-fi sorozatával.