Nem figyel többet a Nagy Testvér

Vágólapra másolva!
A Channel4 szerdán bejelentette, Nagy-Britanniában 2010-ben megy utoljára a Big Brother. 
Vágólapra másolva!

Ahhoz képest, hogy nálunk még két szezont sem ért meg, az angoloknál elég jól húzta a Big Brother, hisz a 2010-es, befejező évad már a tizenegyedik lesz. Tovább azonban a Channel4 sem kér a produkcióból, jövőre már nem hosszabbítja meg a szerződését a játékot kifejlesztő Endemollal - előtte még kidob azonban egy celebváltozatot, melyben hírességek költöznek be a házba.

A Big Brother elkaszálása egy kreatív újragondolás része, amely az ígéretek szerint a legnagyobb lesz a Channel4 közel harmincéves történetében. A csatorna a továbbiakban inkább az olyan drámák felé szeretne fordulni, mint a közelmúltban jó kritikai visszhanggal fogadott Red Riding című krimisorozat vagy az angol polgári forradalom idején játszódó The Devil's Whore. Nagy-Britanniában a Channel4 adja a Skins-t, amihez hasonló, fiataloknak szóló, provokatív sorozatot szintén többet szeretne készíteni.

Az első Big Brother-t 1999-ben Hollandiában láthatták a nézők, de a valóságshow aztán közel hetven országban futott főműsoridőben, saját verzióval. Az indulás óta sok mindent kitaláltak a készítők, hogy a műsor izgalmas maradjon: volt olyan széria, ahol kezdetben csak nők költöztek a házba, egy celebritiy kiadásban pedig egy civil lány is szerepelt, akinek el kellett hitetnie a hírességekkel, hogy ő maga is ismert ember. A Big Brother hatása óriási volt, gyakorlatilag innen indult a realityk azóta is megállíthatatlan folyama.