Vágólapra másolva!
Charlie Sheen nem egyértelműen nyilatkozott az Emmy-gálán, megindultak a találgatások.
Vágólapra másolva!

Charlie Sheen, a Két pasi - meg egy kicsi sztárja így fogalmazott, amikor az Extra magazin arról kérdezte, mik a tervei a vígjátéksorozat jelenlegi szezonja után: "Van öt gyerekem, van egy csodálatos feleségem. Van élet a showbizniszen kívül is".

Hozzátette, nagyon élvezte a sorozat forgatását, de ebben az évben lejár a szerződése, úgyhogy a CBS-től és a Warner Brostól is függ, szeretné-e tovább foglalkoztatni. A producereknek ez bizonyára érdekében állna, hisz a Két pasi - meg egy kicsi igen sikeres, és korábban Sheennek sem átalltak rekordösszegű fizetést, epizódonként 850 ezer dollárt adni. Az Emmy-gálán tett nyilatkozat után persze megindultak a találgatások, hogy valójában Sheen az, aki ott szeretné hagyni a sorozatot.

A nálunk a Viasaton vetített vígjátéksorozat egyébként más vonatkozásban is előkerült az Emmy-gálán, hisz a legjobb komikus mellékszereplőnek járó díjat Sheen sorozatbeli testvére, Jon Cryer vihette haza.

Támadható karakterek

A sorozat még 2003 szeptemberében indult a CBS-en, a nagymenő, laza, csajozós figurát Charlie Sheen, a jobbára gátlásos, szerencsétlen pipogya tesót pedig Jon Cryer hozza. Jóformán ketten nevelik Jake-et, utóbbi fiát, aki a rajt idején tízéves volt. A PTC, az amerikai Szülők Televíziós Tanácsa támadta is a sorozat készítőit, mert épp a gyerek szerepeltetése miatt sokan engedték, hogy fiatalok is nézzék a szériát, márpedig a PTC szerint igen rossz irányt mutat azzal, hogy a fivérek anyja semmiféle tiszteletet nem kap, a nők pedig gyakran szexuális tárgyként jelennek meg benne.

Gyakori vád a hímsovinizmus, a női karakterek sokkal több rossz tulajdonsággal bírnak, mint jóval, így Berta, a házvezetőnő szarkasztikus, közönséges, Evelyn, a Harper-fiúk anyja pedig cinikus, számító. A férfiszerepek is támadhatóak, mert jellemfejlődés alig tapasztalható, Alan neurotikus, nőies néha, Charlie pedig a léhűtő playboy szimpla sztereotípiája. Annak ellenére, hogy egy férfiközpontú világot mutat be, férfiszemmel (nehéz is lenne másképp, két negyvenes pasas és egy kamaszfiú főszereplővel) a sorozat igen sikeres, nők is nézik, a CBS pedig 2009 márciusában rendelt be még három évadot belőle, azaz anyacsatornája még bőven lát fantáziát ebben a felállásban.

Forrás: [origo]

A sorozat öt Emmyt nyert, Charlie Sheen pedig két Golden Globe-jelölést mutathat fel a közelmúltból. Itthon a Viasat3 egyik erős sorozata, kinn pedig az első évad 15,3 milliós átlagnézettségéhez képest, alig csappant meg valamelyest az érdeklődés: 15,1 millióan figyelték átlagban 2008 szeptembere és 2009 májusa közt.