Magyarul fulladozott egy amerikai sorozatban

Vágólapra másolva!
Nem túl gyakori, hogy hollywoodi sorozatban magyarul szólaljon meg valaki: előkerült a Flash Forward magyar lánya.
Vágólapra másolva!

A Flash Forward a 2009-2010-es televíziós évad egyik legnagyobb dobása, sokan az új Lost-ot látják benne, az ABC pedig úgy tíz nappal ezelőtt megrendelte az egész évadot belőle, bízván az egyenletes színvonalban és a nézettségben. A sorozat negyedik epizódjában a nézők magyar hangot hallhattak, RaulReal pedig utol is érte a rövid jelenetet kapó Gőgh Szilviát. Érdekesség, hogy fuldokló nőt alakít, holott lételeme a víz, 14 éves kora óta tájékozódási búvárúszó és dolgozott kaszkadőrként is.

Forrás: [origo]

Az itt olvasható interjúból kiderül, hogy a Flash Forward magyarjának kalandos élete volt már eddig is, élt Máltán és Thaiföldön, immár jó ideje Los Angelesben vezet búvárboltot, tanfolyamokat tart, kaszkadőrként is fel-feltűnik produkciókban.

A negyedik rész forgatókönyve szerint egy litván lány fuldoklott volna, de ilyet nem találtak, kapóra jött a magyar lány, aki itt is biztosító búvárként (water safety) volt jelen eleinte - nekik az a funkciójuk a vizes forgatásokon, hogy tanácsokat adjanak, hogy ne fulladjon meg senki, ha mégis baj van, akkor pedig a mentés a feladat. Itt megtekinthető a jelenet, mely végén Lara Croftként úszik ki a vízbe esett buszból a nyolc éve Kaliforniában élő magyar lány.