Nem jó a Tv2-nek a Hallmark szinkronja

Vágólapra másolva!
Ugyanaz a sorozat két szinkronnal is fut majd a hazai tévéken, mert a Hallmark hangjaival elégedetlen a Tv2, így A férjem védelmében magyarításán két csapat is dolgozott.
Vágólapra másolva!

Március 12-én indul a Tv2-n A férjem védelmében című sorozat, melyet 2010 januárjában már bemutatott magyar nyelven a Hallmark. Az, hogy egy kábeltévé a premierrel megelőzzön egy országos kereskedelmi csatornát, nem annyira ritka, de az igen szokatlan, hogy egy hónapon belül egy friss sorozat két szinkronnal kerüljön képernyőre.

A Tv2-nek nem felelt meg a Hallmark-féle magyarítás, újraszinkronizáltatta a sorozatot, így a főszerepekben Kovács Adélt, Kőszegi Ákost, Bozsó Pétert, Andresz Katit és Szabó Mátét hallhatja majd a néző. A jelenleg a Hallmarkon futó sorozatban a főszereplő Julianna Margulies hangja Németh Kriszta, míg Chris Noth Vass Gábor hangján szólal meg.

Koltay Tamás PR-menedzser az [origo] kérdésre elmondta, hogy a Tv2 azért döntött az újraszinkronizálás mellett, hogy a sorozat főszereplői a nézők által eddigi szerepeikben megszokott szinkronhangon szólaljanak meg. "Ez szakmai minimum, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül akkor sem, ha emiatt új szinkront kell gyártani. A csatorna megalakulása óta ragaszkodik ehhez az alapelvhez" - magyarázta.

Egy átlagos, kereskedelmi egyórás (tehát 40-42 perces) sorozatepizód szinkronizálása 120-160 ezer forintjába kerül a tévéknek. Az USA-ban 2009 szeptemberében indult sorozatból (többet itt olvashat róla), eddig 14 részt láthattak az amerikai nézők.