Több sorozattól el kell búcsúznunk

Vágólapra másolva!
Számos tévésorozatnál felkészültek arra, hogy ez a tavasz lesz az utolsó, és nem kap újabb évadra megrendelést a tévétársaságok részéről a gyártó. Könnyen lehet, hogy nem lesz több Hősök, Médium vagy 24.
Vágólapra másolva!

A hollywoodi tévéiparban meglehetősen bennfentes, a TV Guide-nál nyolc évet eltöltő Michael Ausiello az Entertainment Weekly bloggere, gyakran olyan belső információkkal rendelkezik, amelyeket a csatornák, színészek, producerek is csak napokkal később erősítenek meg. Most a veszélyben és biztonságban lévő sorozatokat gyűjtötte össze: az amerikai nézettségi adatokkal és trendekkel tisztában lévőknek nincs nagy meglepetés az anyagban, de a hazai tévézők nagyon erős többsége nem ilyen - így érdemes rápillantani a listára.

Nem kell tartaniuk a kaszától olyan sikersorozatok gyártóinak és szereplőinek, mint a Született feleségek, az NCIS, A mentalista, a Gyilkos elmék, a Grace klinika, a Helyszínelők és a spin-offjai, a Doktor House, a Dr. Csont, a Két pasi meg egy kicsi vagy az Így jártam anyátokkal. Ezeknek Magyarországon is biztos helyük van a programstruktúrában, utóbbi két szitkom ugyan csak kisebb csatornán fut, de a felsoroltak java a Tv2 és az RTL Klub kínálatában jut el a nézőkhöz. Ugyanígy megnyugodhatnak a Smallville, az Odaát, az Esküdt ellenségek, a Simpson-család, a Family Guy hazai kedvelői, biztosan lesz folytatás még ősszel is.

Bizonytalan a sorsa a 2009-2010-es évad egyik legjobban várt sci-fijének, a FlashForward-nak (itthon: A jövő emlékei, AXN), a V című űrinváziós remake-nek, a Médium-nak, a 24-nek vagy a Hősök-nek: látható, hogy több évada futó, alapsorozatnak számító produkciónál is rezeg a léc. A Szellemekkel suttogó, a Rejtély, a Hazudj, ha tudsz, a Chuck hazai hívei bizakodhatnak, de itt is minden az új pilotok erején és a további nézettségi számokon múlik.

Biztosan véget ér idén az USA-ban az itthon az RTL Klubon látható Dollhouse, a Hank sem kap folytatást, de a Melrose Place remake, a Testvérek, a Past Life, a Dokik, vagy a magyar epizóddal is próbálkozó Trauma számára alighanem a 2010 volt az utolsó év.