153 milliót követel Hajdú Pétertől a Story TV4

Vágólapra másolva!
A Sanomához tartozó tévécsatorna szerint a műsorvezető felrúgta megállapodásukat: 153 millió 88 ezer forintot követel a médiavállalat szerződésszegés miatt.
Vágólapra másolva!

Hajdú Péter és a Story TV4-et birtokló Sanoma Media Digital ügye 2009 végére nyúlik vissza: a tévés műsorát, az Esti Frizbi-t átvitte a Tv2-höz, miközben a tévécsatorna szerint még egy évre érvényes szerződés kötötte egymáshoz a feleket. A Sanoma szerint szerződésszegés történt, és mivel 2009 elején nagyobb összeget invesztált a cég a műsor promóciójába és díszletébe, levélben szólították fel a műsorvezető-producert, hogy fizessen, ellenkező esetben bírósághoz fordul a Sanoma Media Digital. Az esetről bővebben itt olvashat.

tv2

Hajdú Péter szerint épp a Story TV4 szegett szerződést korábban, és hiába kérte többször 2009 folyamán, hogy üljenek le tárgyalni, nem álltak szóba vele. Hajdú ügyvédje, dr. Mester Csaba szerint amennyiben bíróság elé kerül az ügy, viszontkeresetet nyújtanak be. Az [origo] kérdésére a Story TV4 részéről csak annyit közöltek, hogy álláspontjuk szerint Hajdú nem tartotta be a szerződésben foglaltakat, így ha a műsorvezető nem fizet, bírósághoz fordulnak jogorvoslatért.