Hat rész után elkaszálja az RTL Klub Győzikét

Vágólapra másolva!
Nyolc helyett csak hat epizód kerül képernyőre a Győzike című (scripted) realityből. A főszereplő neheztel az internetezőkre, mert ócsárolják munkáját, haragszik a mondatait elferdítő bulvársajtóra. Nem érdekli, ha a tévézők szerint előre megrendezettnek tűnik a valóságshow, és elárulja, hogy külföldre, egzotikus országokba nem a költségvetés megnyirbálása miatt nem utaztatta őket a stáb, hanem azért, mert a család azt kérte, hogy miközben "az ország éhezik", maradjanak inkább itthon.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi Győzike-évadból csak hat részt ad le a csatorna, ez összefügg a nem siralmas, de egyre gyengébb nézettségi adatokkal. Gáspár Győzőt lapunk kérdésére elmondta, hogy őszre is kapott ajánlatot az RTL Klubtól, de hogy pontosan miféle műsorra, arról nem kívánt beszélni: egyik kereskedelmi tévé sem szereti kiteregetni a lapjait hónapokkal a premier előtt, különösen nem, ha még minden képlékeny.

Visszatérése a képernyőre 2010 tavaszán váratlan volt, hiszen egy évvel korábban vonult vissza. "Nem sértődtem meg, csak egyszerűen eltűntem 2009 januárjában. A sajtót kértem, hogy hagyjanak békén, szeretnénk pihenni, majd küldtem is erről egy ügyvéddel megírt levelet. Tavaly januárban belefogtam a koporsókészítésbe és forgalmazásba, aztán megkeresett az RTL Klub, hogy csináljuk a folytatást" - magyarázta az [origo]-nak az újabb évadot.

A kereskedelmi televíziózásban szinte minden a pénzre konvertálható nézettség. A visszatérő Győzike show jól nyitott (erről többet itt), utána viszont háromszor alulmaradt a Tv2-n futó sorozattal, az NCIS-szel szemben. Legutóbb 1 millió 73 ezer nézője volt (az NCIS-nek 1,15 millió), a kereskedelmi célcsoportban 27 százalékkal ment (a krimi 30 százalékkal). Gáspár Győző szerint ez nem komoly különbség: "Két-három százalékkal gyengébb, de ez lényegtelen! 97 rész volt már a csatornán, hat éve vagyok az RTL Klubon, próbálkozzanak mások, nem könnyen fognak 52 százalékos nézettséget hozni, mint mi, korábban! Az első börtönös roadshow-t is én csináltam meg elsőként. Kaptam emléklapokat, minden börtönben úgy vártak, hogy na! Ez egy sikertörténet" - vélte.

"Tényleg koporsóból élek, ezt is meg kell csinálnia valakinek: épp indulok Baranya megyébe tárgyalni. Nekem öröm, ha elégedettek a termékemmel. Ami nem öröm, és amiből per lesz, hogy egyes lapok, mint a Napi Ász vagy a Velvet, olyanokat írtak, hogy 'Gáspár Győző diszkóbalesetekekből él'. Ilyet én soha nem mondtam, ezért perelek. Amit lenyilatkoztam, egészen más volt, ahogy a címlapon is mást írtak, mint a cikkben. A koporsószakma a minőségről szól, nem a reklámról, de vannak olyan kereskedők, akiknek elmondtam, hogy a bulvár nagy kamu, és nem is hiszik el, de akad olyan, aki komolyan veszi ezeket a címlapokat, ez pedig nekem kárt okoz" - panaszolta.

Szerintük nem megrendezett

A valóságshow-ban volt olyan jelenet, hogy az autóban robogó Győzike egy út mellett álló nőn veszi észre, hogy az hordja a bundáját - persze kamera van a kocsiban és az út szélén, a nő mellett is. Máskor Gáspárné Bea ront be a sötét pincébe, majd felkapcsolva a villanyt úgy tesz, mintha nagyon meglepné az ott elhelyezett koporsó, de nem akad ki azon, hogy komplett stáb gubbaszt a sötét sarokban. Ennek ellenére a főszereplő szerint spontán mennek a dolgok: "Nem megrendezett a műsor, de örülök, ha annak tűnik, mert akkor azt jelenti, hogy jó színészek vagyunk, jelentkezhetünk a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Amúgy korábban jelentkeztem Gór Nagy Máriához, a színitanodába, de elutasított, nem voltam neki elég jó" - kommentálta az előre megírt sztorikra vonatkozó kérdésünket.

rtl sajtóklub

Észrevételünkre, miszerint a show szegényesebb, mert nincsenek külföldi utak, elmondta, hogy a család döntött úgy, hogy maradjanak el a korábban az RTL-en látott egzotikus nyaralások. "Amikor az emberek éheznek, mi nem akartuk, hogy azt mutassák, hogy Hawaiion vagyok. Mert szegénység van az országban: voltam a hétvégén egy faluban fellépni, és egy picit összetört a lelkem, mert volt ott egy kislány, aki végig sírt. Azt akarta, hogy az anyja vegyen neki fagyit, de nem volt pénzük rá. Kétezret adtam nekik, könnyeztem, és arra gondoltam, hogy hála Istennek, az én gyerekeimnek nincs ilyen problémája. Sokaknak van, ők ne azt nézzék, hogy én külföldön nyaralok!" - magyarázta.

Haknik is vannak, falunapokon, sörfesztiválokon lép fel, közben kőkemény fogyókúrát tart. "147 kilóról 92-re fogytam. Nem akarok új Norbi lenni, az egészségem miatt csinálom" - magyarázta. Úgy véli, nagyon szeretik őket az RTL-nél, ennek örül, de bosszús, ha az internetezők véleményeit olvasgatja: "Két lélegeztető-gépet is vettem kórháznak, hatmillióért, de azt nem írták meg a lapok. Pedig Gáspár úrnak is van lelke! A neten mocskolódó embereket pedig nem értem meg. Azért vagyok, hogy szórakoztassak, és nem érdekel azok véleménye, akik nem ismernek" - morogta.

-----------------------------

Miről olvasna még a tévérovatban? Van érdekes, tévéhez köthető élménye, kérdése? Írja meg nekünk!