Lecseréli a Tűzvonalban is: milliókat bukik Stohl András

Vágólapra másolva!
A Duna tévén folytatódik a Tűzvonalban című magyar krimisorozat, de a főszereplőnek távoznia kell a produkcióból. Az X-Faktor-ért járó gázsitól is elesett, a Nemzeti Vágtán sem indul, a Nemzeti Színház pedig várhatóan május 10-én délután, hat után ad ki közleményt.
Vágólapra másolva!

A Duna tévén legkorábban 2010 őszén folytatódhat a Tűzvonalban, a negyedik évaddal, ám a főszereplő Bordás Attila ezredest a továbbiakban nem Stohl András alakítja. Ahogy az [origo] is megírta, a Nemzeti Színház színésze május 8-án, hajnalban, Fót közelében közlekedési balesetet okozott. Stohl elismerte, hogy ittasan vezetett. Az esetről itt olvashat bővebben.

"A Tűzvonalban produkciótól úgy tudjuk, hogy május 11-én, kedden, a XIII. kerületi Mosoly utcai rendőrőrsön az alkotógárda rendkívüli sajtótájékoztatót tart, a sorozatban várható szereplőváltozásról" - mondta a Duna Televízió sajtófőnöke, Herczeg Dóra. Stohl karambolja miatt milliókat bukik: az okozott károkat ittassága miatt nem fizeti a biztosító, az RTL-es X-Faktor műsorvezetéséért járó jelentős gázsitól is elesett, és ugyanígy a Tűzvonalban negyedik évadjáért járó összeget sem kapja meg.

Hábermann Jenő producer az [origo] kérdésére azt válaszolta, hogy kívülről hoznak új főszereplőt: folyamatos tárgyalásban vannak, neveket nem kívánt említeni, konkrétumokat pedig csak a május 11-i sajtótájékoztatón mondhat. "Olyan színészt keresünk, aki legalább annyira jó, mint Stohl" - közölte szűkszavúan. A sorozat újabb részeinek forgatását április 12-én elkezdték, a leforgatott anyag pedig valószínűleg adásba kerül: több tízmilliós költsége volt eddig a stábnak.

Fonyódi Tibor forgatókönyvíró lapunk megkeresésére elmondta, hogy két eset lehetséges: vagy ki kell írnia, el kell tüntetnie a Stohl alakította Bordást a sztoriból (ennek nem örülne, hiszen már leadta és elfogadták a negyedik évad 12 részének forgatókönyveit), vagy új szereplőt hoz be a stáb. "Tudni kell, hogy a színész nem azonos a szereppel, azaz jöhet beugró Stohl helyett. Többet én sem tudok" - tette hozzá.

Az RTL Klub is pótolja Stohlt

Stohl az RTL Klub sok százmilliós produkciója, az X-Faktor műsorvezetője lett volna 2010 őszén, az eset után azonban nem vezetheti a Megasztár ellenfelének szánt show-t, jóllehet, ő vitte szinte az összes nagyobb, szombati produkciót (Való Világ, Survivor, Csillag születik, Szombat esti láz) az RTL-nél. Kolosi Péter programigazgató elmondta az [origo]-nak, hogy Ördög Nóra természetesen marad a tehetségkutató egyik arca, Stohl pótlására pedig "nagyon határozott terveik vannak". Nevet nem kívánt említeni, de egy ennyire költséges show műsorvezetésére aligha hoz kívülről embert a tévétársaság.

"Mérhetetlenül fájlalom és bánt, hogy visszaéltem az emberek szeretetével. Erre nincs mentség, én voltam a hülye. Úgy tűnik, hogy az eset az én életemet is kettétörte. Nyilvánvaló, hogy az X-Faktort nem vezethetem. Ezzel a mentalitással, amit én most képviselek, nem fér bele, hogy fiatal tehetségeket én oktatgassak vagy jópofáskodjak" - nyilatkozta az RTL Klubnak. A videó itt megtekinthető.

A Nemzetiben nem marad el a mai darab

A Nemzeti Színház közleményben jelezte, hogy sajnálja az eseményeket. A színész május 10-én a Tartuffe-ben lépne fel: az [origo] az intézmény sajtóirodájától úgy értesült, hogy jelen állás szerint az előadás nem marad el, bővebb információval a színház azonban csak délután tud szolgálni, mert jelenleg is próbák zajlanak.

Stohl András a szombat hajnali baleset után értesítette a Nemzeti Vágta szervezőit is, hogy a körülmények ismeretében nem tud részt venni a jótékonysági szárfutamon - döntésével a szervezők egyetértettek.

Oldalunkon szavazzon: ki helyettesítse a magyar krimisorozatban Stohl Andrást?