Hétfőn kétszer is elsötétül az RTL Klub, új időpontban a Barátok közt

Vágólapra másolva!
Korábbi ORTT-büntetések következtében június 28-án, hétfőn, este nyolckor és tízkor is elsötétül az RTL Klub képernyője.
Vágólapra másolva!

Két korábbi ORTT-büntetés miatt megváltozik az RTL Klub június 28-i műsorrendje: a Vacsoracsata ismétlése kikerül a programból, a Fókusz korábban, 19.05-kor kezd, és szintén jóval korábban, 19.25-kor kerül műsorba a Barátok közt. Este nyolctól másfél órán keresztül sötét marad a képernyő, eztán egy Holtodiglan, holtodiglan-epizód lesz látható, majd este tíztől fél tizenegyig tart a következő elsötétítés, amelyet a Híradó késő esti adása követ.

Az [origo] kérdésére, hogy mely korábbi műsorszámok miatt függesztette fel az ORTT a csatorna műsorszolgáltatási jogát, az RTL Klub hamarosan válaszol.

Nem az első eset, hogy nyári estéken tudják le a büntetéseket a kereskedelmi csatornák, ilyenkor ugyanis kevesebb a hirdető, és nézőszámban sem veszítenek annyit, mint az év vége felé, mikor lényegesen, akár 30-40 százalékkal is többen tévéznek. Mivel június 28-án este fél kilenctől Brazília nyolcaddöntőt játszik a chilei válogatottal az MTV-n, és a legutóbbi mérések szerint épp a dél-amerikaiak meccseit szeretik nézni leginkább a magyarok, aznap este az RTL Klub amúgy sem számíthatott nézettségi rekordra - így érthető az időzítés.