Nem tér vissza a Hal a tortán

Vágólapra másolva!
Miközben a Vacsoracsata újabb évadot kezdett szeptember 27-én az RTL-en, nem tér vissza a Hal a tortán című reality a Tv2 képernyőjére, helyette a csatorna az Édesnégyes-t vetíti és az Ezek megőrültek!-et küldi képernyőre.
Vágólapra másolva!

Bár a Vacsoracsata újabb részekkel látható az RTL Klubon, a Tv2 gasztrorealityjéből, a Hal a tortán-ból nem készül új epizód. A műsort a Tv2 eleve celebekkel indította, így a korai szakaszban, 2008 tavaszán meg is verte nézettségben az RTL hasonló valóságshow-ját, amely a hírességekkel kezdő hét után - a formátumnak megfelelően - átállt civilekre. Az RTL később váltani kényszerült, médiaszemélyiségek konyháiba kukkantott be, onnantól kezdve a Vacsoracsata volt a nézettebb.

A két főzőműsort eredetileg délutánra szánták a tévék, még a programigazgatók sem hitték, hogy megél főműsoridőben: a Hal a tortán és a Vacsoracsata 2008 márciusában, ugyanazon a napon, ugyanabban az órában kezdődött, nehogy az otthon pakolászó háziasszonyok mindkettőt megnézhessék. Az első héten Gáspárné Bea és az RTL-közeli médiaszemélyiségek legyőzték a Tv2-n főző Gesztesi Károlyt, Hargitai Beát, Növényi Norbertet, Hujber Ferencet és Rúzsa Magdit, eztán jött pár hét, amikor a civileket verte nézettségben a celebes Hal a tortán.

tv2

A Hal a tortán számos emlékezetes botrányt produkált, elég csak Nagy Feró ittas őrjöngésére vagy Damu Roland alpári hisztériájára gondolni. A lapok akkor írtak legtöbbet a műsorról, amikor 2010 januárjában összesen 35 millió forint bírságot szabott ki az Országos Rádió és Televízió Testület a Tv2-re a Hal a tortán 2009 októberi adásai miatt: az adott részekben Tasnádi Péter, Stadler József, Zalatnay Sarolta, Nagy Éva, illetve Pápai Joci szerepeltek, de az ORTT szerint nem 12-es, hanem magasabb korhatári kategóriába kellett volna sorolni ezen adásokat.