Két sorozatnak is adhat magyar címet a néző

Vágólapra másolva!
Az AXN és a Romantika is a napokban hirdetett meg névadási játékot - új sorozataikhoz keresnek címet, bevonva a nézőket is.
Vágólapra másolva!

Idén novemberben mutatja be Magyarországon az AXN a The Defenders című sorozatot, nem gyenge szereposztással, Jim Belushi és Jerry O'Connell főszereplésével. A széria premierje az Egyesült Államokban is csak múlt héten volt, nagyon jó nézettséggel nyitott. A jogi drámának magyar címe viszont még nincs, de hamarosan szükség lesz rá, hiszen a novemberi bemutatóhoz pár héten belül szinkronba kell küldeni az első pár részt: a legjobb címötletet kiötlőt a csatorna meghívja októberben esedékes születésnapi partijára. Az eddig beérkezett ötletek közt olyanok vannak, mint a Kettős védelem, a Jog/Ászok (amely a Kés/Alatt-ra emlékeztet), a Páros praxis.

A címadástól függetlenül nem valószínű, hogy a csatorna legjobb nézettségét hozza majd a dráma, pont a műfaja miatt: itthon az amerikai jogi sorozatok, tárgyalótermi szériák nem hoztak az elmúlt években olyan számokat, mint a különálló epizódokból felépített krimik, mint az NCIS vagy a Helyszínelők-franchise. Persze a Defenders nem egy tárgyalóteremben játszódik végig, több látványt, fordulatot, magánéleti szálakat ígér, de a két főkarakter mégiscsak vegasi ügyvéd, sok pénzzel és még több elszántsággal.

Forrás: [origo]

Az AXN-hez hasonlóan a Romantika csatorna is címet keres, de ott nem ennyire sürgős az ügy: a 2011-ben bemutatásra kerülő Sete Pecados című brazil telenovellához várják a magyar címjavaslatokat a közösségi oldalon, amelyek közül a legtöbb szavazatot kapott ötletet (a Hét főbűn meglehetősen kézenfekvő lenne) fogadja el a tévé. A telenovella 209 részból áll, 2007-ben mutatták be, gyártója a brazil Globo.