"Ilyen még nem volt a Való Világban" - Herman Péter producer

Vágólapra másolva!
Egy beszavazóshow-n vesztes fiú is beköltözhetett a VV4 villájába egy nappal a műsor után, mert a stáb szerint kétszer annyian szavaztak rá, mint a néhány telefonszámról erősen megtámogatott legyőzőjére, csak több embertől kevesebb támogató hívást, SMS-t kapott. A reality producere szerint ilyen nem volt még, és a későbbiekben - amikor jelentősen nő a voksok száma - nem is lehet.
Vágólapra másolva!

Elképzelhető, hogy akár már december 8-án este megismétlődik, ami 6-án történt: akkor néhány telefonról hatalmas mennyiségű szavazat érkezett egy szereplőre a Való Világ beszavazóshow-jában, így a Gombi néven induló férfi beköltözött a villába. Az RTL Klub megvizsgálta a voksokat, és megállapította, hogy a nem sokkal kikapott Jerzy néven induló próbálkozó bejutását kétszer több tévénéző támogatta, csak éppen kevesebbet költött rá - a tévé pedig egy napra rá a volt legyőző után beküldte a műsorba a hétfői beszavazó második helyezettjét is.

Herman Péter kreatív producer szerint ha hasonló helyzet áll elő, akkor meggondolják, mi legyen. "Visszanéztük, megvizsgáltuk visszamenőleg, soha nem volt jellemző, hogy valaki így jusson be. Mert ha egy játékos szerez egy szponzort, ami lehet család, barát, haverok, és ők nagy SMS-számmal pénzt áldoznak erre, akkor be tudnak valakit juttatni a villába. Ez történt hétfőn, de korábban nem volt ilyen, ez egyedi és egyszeri dolog. Nem ismerjük Gombi ügyének pontos hátterét, de nem is kutatjuk" - válaszolta az [origo] megkeresésére.

A producer szerint ez kockázatos játék, mert lehet, hogy a család, a tehetős barátok sok pénzt szavaznak el, és ez mégsem elég. A stábbal átgondolták, mi a teendő, ha hasonló történik, de most nem döntenek egy fiktív helyzetről, csak ha újra bekövetkezik. Viszont elképzelhető, hogy a fináléra, ahol már kocsi, lakás, luxusutazás és 12 millió forint a tét, a bennmaradókra egy-két számról hatalmas összeget költenek, és ez hasonló helyzetet eredményezne, mint a december 8-i.

"Végiggondoltuk, de nem ugyanaz a nagyságrend egy beszavazóshow-é, még megközelítőleg sem, azaz a végén sokkal több kell, mint a korai stádiumban. Most jóformán ismeretlen emberre kell szavazni, a kiszavazós etap, a finálé pedig valóságshow-hősökről szól, ahol már érezhető a tévénézők ragaszkodása, rokonszenve. A finálé esetében olyan összegről beszélünk, amely nem érheti meg senkinek, pláne, hogy kockáztat vele" - vélte.

rtl klub

Herman szerint fontos a korrektség, és mivel Jerzyre kétszer annyi telefonról érkezett voks, mint Gombira, szerinte előbbi bejutása nem érdemtelen. "A Való Világ a mi formátumunk, lehet rajta finomhangolás, kis változtatások, előfordulhatnak váratlan dramaturgiai elemek. Összeesküvés-gyártók pedig mindig lesznek: aki néz a szemével, és hallgat a szívére, az tudja, hogy jól cselekedtünk" - mondta, hozzátéve, hogy szükség esetén akár ketten ki is eshetnek egyszerre a műsorból, mert ennyi rugalmasság van a formátumban.

A december 7-i adásban Lilu még példátlan esetről beszélt annak apropóján, hogy egy beszavazón vesztes játékos is esélyt kapott: 2003 elején azonban volt ilyen már, akkor Molnár Anikó (későbbi Tv2-es Nagy Ő, VV Anikó) kikapott egy ilyen adásban, majd amikor tele volt a villa, mégis beköltözhetett, mint a "legtöbb voksot szerzett vesztes". Anikó később egészen a fináléig eljutott, majdnem meg is nyerte a fődíjat, amelyet végül egy nagyhangú, Laci nevű szereplő vitt el.