Szeszcsempészek, modellek, kretének a januári tévépremierekben

Vágólapra másolva!
Az új év, új műsorokat is hoz, több amerikai produkció januárban debütál a magyar tévécsatornák valamelyikén. Az idei felvezetés után beindul Martin Scorsese gengsztersorozata, New Orleans zenészei a Katrina hurrikán pusztítása után próbálják megtalálni a helyüket, egy dilis család pedig egy nem kevésbé dilis várossal verseng a nézők megnevettetéséért.
Vágólapra másolva!

Divatdiktátorok modelljei (január 1., Viasat3)

Az itthon Leendő divatdiktátorok címmel bemutatott Project Runway spin-offja: amíg az eredeti realitysorozat divattervezők versengését mutatja be - akárcsak nálunk a Megasztár-hoz kapcsolódó A Divatkreátor -, addig a Divatdiktátorok modelljei (Models of the Runway) a ruhákat viselő manökenek életét követi nyomon. A házigazda szerepét itt is Heidi Klum kapta, a széria valóságshow-jellegét pedig az erősíti, hogy a modellek összeköltöznek a műsor idejére.

---------------------------

A Sorscsapás család (január 3., HBO Comedy)

Az eredetileg Grounded for Life címet viselő családi vígjátéksorozat középpontjában egy New York-i család - két szülő és három gyerek, valamint egy nagyapa és egy nagybácsi - áll. A humor fő forrását - ahogy az efféle szériákban lenni szokott - a harminckét éves apa szolgáltatja, ahogy folyamatosan próbál egyensúlyozni a szülői felelősség és a szabad élet között. Az eredetileg 2001 és 2005 között futott sorozatot (egy kevéssé jelentős kategóriában) Emmy-díjra is jelölték, indulásakor pedig a Teen Choice Awards esélyesei közé is bekerült.

Forrás: ABC Family

---------------------------

Treme (január 6., Cinemax)

A Drót ötletgazdájának, David Simonnak egy újabb sorozata, amely a New Orleans-i zenészek világával kívánja megismertetni a nézőket. Miután a széria a Katrina hurrikán pusztítása után játszódik, arra is kitér, hogy a helyi lakosok miként próbálják meg újjáépíteni városukat. A főszerepet a Drót-ban is látott Wendell Pierce játssza, de többek között John Goodman és Steve Zahn is szerepel a produkcióban. A sorozat a január 6-i premier után, január 10-től az HBO On Demanden (vagyis a csatorna házi videótárában) is elérhető lesz.

Forrás: HBO

---------------------------

Hawaii Five-0 (január 7., Tv2)

Egy eredetileg 1968 és 1980 között futott, az Egyesült Államokban igen népszerű sorozat remake-je: a történet középpontjában egy, A szupercsapat-éhoz hasonló gárda áll, amely Hawaiin old meg különféle bűnügyeket. A főbb szerepekben a Holdfény-ből ismert Alex O'Loughlint, a Lost Jinjét, Daniel Dae Kimet, valamint Grace Parkot és Scott Caant láthatjuk.

Forrás: CBS

---------------------------

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó (január 10., HBO)

A Steve Buscemi főszereplésével és Martin Scorsese produceri közreműködésével készült gengsztersorozat a húszas évek szesztilalom alatt álló Atlantic Cityjébe, annak is árnyoldalára kalauzolja a nézőket. A külföldi kritikák agyondicsérték a sorozatot - a Philadelphia Inquirer egyenesen a "televíziózás csúcsaként" emlegette -, a második évadot pedig rögtön az első epizód után megrendelték. A sorozat már egy ideje elérhető az HBO On Demanden, a kétórás pilotot pedig a rendes adásban is láthattuk már, a sorozat azonban csak január 10-én indul el.

Forrás: [origo]

---------------------------

Kretének klubja (január második fele, Comedy Central)

A BBC-n magyar felirattal már látott Kretének klubjá-t (eredetileg The League of Gentlemen) a hazai adók közül a Comedy Central tűzi először műsorára. Az abszurd humora miatt sokszor a Monty Python Repülő Cirkuszá-hoz hasonlított, szkeccsekre épülő sorozat egy kitalált városban, Royston Vaseyben játszódik, az itteni fura figurák mindennapjait mutatja be.

Forrás: BBC

---------------------------

Blue Bloods (január második fele, Tv2)

Visszatér a képernyőre a Magnum címszereplője, Tom Selleck, akit ráadásul ismét egy nyomozós szériában láthatunk. A Blue Bloods egy olyan családról szól, melynek minden férfi tagja a New York-i rendőrségnél dolgozik: Selleck a középső generáció képviselője, apját Lou Cariou (Vértestvérek, A hatalom hálójában), fiát Mark Wahlberg bátyja, Donnie játssza.

Forrás: CBS

---------------------------

A premierek mellett akadnak olyan sorozatok is, amelyeket nem először, de újra elölről láthatnak a magyar nézők, a Comedy Central január 14-én például a Family Guy-t kezdi el vetíteni az első epizódtól. A Tv2 után az AXN is leadja a Trinity kórház-at, a TV6-on pedig a Dexter indul elölről.

Futó sorozatok új évadjai közül érkezik többek között a Smallville kilencedik szezonja a Viasat3-ra; az MTV a 24 hatodik évadját kezdi, az HBO pedig a Nancy ül a fűben (máshol Spangli) hatodik körét indítja január 3-án. A Duna Tv is folytatja saját gyártású sorozatát, az Állomás-t, amelynek harmadik évadját január 1-től láthatják a nézők.