Drog és prostitúció is lesz a Csillagok háborúja tévésorozatban

Vágólapra másolva!
Csehországban forgathatják az élőszereplős Star Wars-tévésorozatot, de a mai digitális-animációs technikával még drága lenne, így várni kell rá pár évet. A sztoriban fontos szerepet kapnak majd az alvilági figurák, a drog és a prostitúció.
Vágólapra másolva!

Csehországban készülhet majd az élőszereplős Csillagok háborúja-tévésorozat, de csak három-négy év múlva, ha már meglesz a megfelelő technika hozzá. Hiába van már ötvenórányi anyag, a jelenlegi digitális-animációs módszerekkel még nagyon drága lenne a széria.

A Ceskapozice című lap szerint a George Lucasszal Az ifjú Indiana Jones kalandjai idején már együtt dolgozott Rick McCallum producer árulta el azt is, hogy a történetben központi szerepet kapnak majd olyan témák, mint a hatalom és a bűn. Az említett tévésorozat egyes részeit Prága környéken forgatták, McCallum pedig három Star Wars-filmben is érdekelt volt.

A producer szerint a helyi filmes stábok sokkal hatékonyabban dolgoznak, mint sok más tévés csapat Európában, és a tehetséges szakemberek miatt igen valószínű a csehországi forgatás. A Lucasfilm különben épp a közelmúltban fejezte be a II. világháborús Red Tails című mozi forgatását - az alkotás nagy részét Prágában és környékén vették fel, cseh filmesekkel.



A történet a harmadik és a negyedik film közti időszakban játszódik majd, amikor Luke Skywalker elvileg gyerek vagy kiskamasz épp a Tatuinon - de Luke nem fog szerepelni a tévésorozatban. A producer szerint (akinek a kedvence A birodalom visszavág volt) kicsit olyan lesz, mint a Keresztapa, arról szól majd, miképp erősödött meg a köztársaság utáni diktatúra, milyen volt az élet a Coruscanton, miféle - drogüzletben és prostitúcióban érdekelt - főnökök, bandavezérek uralták akkoriban az alvilágot.