A Tiszta szívvel foci a tévékritikusok kedvence

Vágólapra másolva!
Az amerikai és kanadai tévékritikusokat tömörítő Television Critics Association kiosztotta éves díjait, a legjobb sorozatnak a Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci bizonyult.
Vágólapra másolva!

A körülbelül kétszáz amerikai és kanadai tagot számláló Television Critics Association (Tévékritikusok Szövetsége, TCA) évente kétszer rendezi meg Los Angelesben a TCA Press Tourt, melynek keretében minden nagyobb tengerentúli adó bemutatja a sajtónak, hogy milyen programokkal készül a közeljövőben. Rendszerint a nyári turnéhoz kapcsolódik a TCA Awards átadása is, ahol a tévékritikusok az általuk legjobbnak tartott tévéműsorokat díjazzák.

Forrás: NBC

Az idén július 26. és augusztus 8. között megrendezett találkozón immár 27. alkalommal adták át a díjakat: az év műsora a középiskolai amerikaifoci-csapatról szóló Friday Night Lights - Tiszta szívvel foci lett, melyet nálunk a Viasat6 vetít. A drámai sorozatok versenyéből a Mad Men - Reklámőrültek, a vígjátéksorozatok közül pedig a Modern család került ki győztesen - ahogy az a tavalyi Emmy-díjátadón is történt. A legjobb új sorozatnak a Trónok harcá-t választották a kritikusok, a nyertesek teljes listája a TCA honlapján olvasható.