A Spektrum tévé megleste a láthatatlan, díjnyertes fotóst

Vágólapra másolva!
A Pusztaszeren élő Máté Bence fotós az elmúlt években sorra elnyerte a Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) Eric Hosking-díját. A vele készült A láthatatlan madárfotós című portréfilmsorozat december 26-27-28-án lesz látható a Spektrum televízióban.
Vágólapra másolva!

Máté Bence az idén új rekordot állított fel a verseny történetében: az idei díjjal együtt immár negyedik alkalommal vehette át a rangos kitüntetést, miszerint ebben a kategóriában ő a világ legjobb természetfotósa. A december 26-27-28-án bemutatásra kerülő A láthatatlan madárfotós című sorozatot idén forgatta a Spektrum televízió.

spektrum

Az első epizód címe A csodatévő víz, ebben Máté Bence megmutatja, hogy sikerült életében először igazán közel férkőznie a madarakhoz, és az is kiderül, hogyan készültek el első díjnyertes képei. A sorozat első részében a fotós a pusztai homoki tölgyesekbe kalauzolja a stábot, ahol testközelből élhetik át a seregélyek, szajkók, fakopáncsok életének rejtett pillanatait. A második rész A három albérlő, a harmadik A halvacsora.

Azok számára, akik lemaradnak a bemutatókról, vagy újfent szeretnék megtekinteni a dokumentumfilmeket, 2012 január 1-én a csatorna egyben leadja a három epizódot.