Szamársperma a pohárba, olló a fülbe - visszataszító valóságshow-k

Mike Rowe, Dirty Jobs, piszkos munkák, reality, valóságshow
Vágólapra másolva!
A tévésorozatok legtöbbje meglehetősen nézőbarát, Amerikában is szigorúak az előírások, komolyabb szexuális töltet és vérmennyiség csak prémiumcsatornákon, kábeltévéken vagy késő éjszaka látható. A valóságshow-k azonban sokszor okoznak döbbenetes pillanatokat, hajat evő, saját körmüket évtizedek óta gyűjtögető emberekkel, patkányok által teleszart lakással. Nézzünk párat ezekből!
Vágólapra másolva!

Gyűjtögetők - Hoarders

Forrás: www.aetv.co
Forrás: www.aetv.co


Gyűjtögetők

----------------------------

American Stuffers

Ugyancsak jókat lehet szörnyülködni egyes emberek ragaszkodásán az Animal Channel realityjében, az American Stuffers-ben, melyben háziállatukhoz nagyon ragaszkodó gazdák kérik meg a taxidermiával foglalkozó céget, hogy tömjék ki kis kedvencüket annak halála után. Az egyszeri néző botránkozása többszintű lehet, hiszen fura látni az olykor teljesen élethűre sikeredett végeredményt, de ahhoz is gyomor kell, hogy valaki a kitömést, preparálást végignézze részletesen.

----------------------------

My Strange Addiction

Forrás: http://tlc.howstuffworks.com
Forrás: http://tlc.howstuffworks.com


My Strange Addiction

----------------------------

A rettegés foka - Fear Factor

Persze nem feledkezhetünk meg a gusztustalan realityk egyik ősapjáról sem, amelyet itthon az RTL Klub ismertetett meg a közönséggel. A Fear Factor-ben nagyon látványos kaszkadőrkunsztok mellett válogatott, undort keltő dolgokat is láthatunk - és még mi vagyunk szerencsés helyzetben, hiszen a versenyzőknek meg is kell enniük a nyers májat, meg kell inniuk a szörnyű löttyöket. Az élő bogarak és állati belsőségek evése azonban sokaknak inkább étvágyat csinál, így a készítők mostanában emelték a tétet, szemet és végtermékeket adnak a játékosoknak. Az amerikai NBC be is tiltotta azt az adást, amelyikben a versenyzőknek szamárvizeletet és szamárspermát kellett inniuk.

----------------------------

Piszkos melók - Dirty Jobs

Forrás: http://dsc.discovery.com
Forrás: http://dsc.discovery.com

Talán a legnépszerűbb és legnézhetőbb undort keltő valóságshow a Piszkos munkák, melynek egyik verziójában Mike Rowe, a másikban, az európaiban Peter Schmeichel mutat be hihetetlenül mocskos, olykor gusztustalannak tűnő munkákat, melyek másoknak egyébként a napi megélhetést jelentik. Rossz belegondolni, hogy mi lenne akkor, ha bizonyos munkákat valaki nem végezne el csak azért, mert nem túl kellemes a munkakörnyezet.

----------------------------

Hihetetlen, de halálos - 1000 Ways To Die

A Hihetetlen, de halálos más szempontból gusztustalan. Már a felütése is ebbe a kategóriába sorolható, hiszen a műsor szórakoztatási célzattal megdöbbentő haláleseteket mutat be, illetve rekonstruál, tehát csak tudatják velünk olykor elég részletes módon, vizuális segédeszközök alkalmazásával, mi történt - attól nem kell félnünk, hogy valódi haláleset kerül a képernyőre. Azonban még így is hátborzongató dolgoknak lehetünk szemtanúi, a készítők hihetetlenül szélsőséges és valóban, dokumentálhatóan megtörtént eseteket mutatnak be, amelyek első pillantásra akár még viccesek is lehetnek, azonban ott motoszkálhat bennünk valami rossz érzés, hogy olyasmin mulatunk, ami valakinek az életébe került.

----------------------------

Nem tudtam, hogy terhes vagyok - I Didn't Know I Was Pregnant

Forrás:http://health.howstuffworks.com
Forrás:http://health.howstuffworks.com


Nem tudtam, hogy terhes vagyok

----------------------------

Apró szépségek - Toddlers & Tiaras

Forrás: http://tlc.howstuffworks.com
Forrás: http://tlc.howstuffworks.com

Az Apró szépségek-ben már végképp nem az az ijesztő, amit részleteiben megmutat a kamera, hanem a jelenség, amelyet a dokumentálás révén megismerhetünk. Vannak ugyanis olyan anyák, akik mindent megtesznek, hogy kihasználják kisgyermeküket - megnyugtatásul jeleznénk, hogy természetesen a jelenségről mit sem sejtő gyerekek legnagyobb örömére. A legszélsőségesebb példákat a szépségversenyről szépségversenyre utazó szülők jelentik, és a babaszépségversenyek, melyeken kikent-kifent kisdedeket indítanak, nem ritkán kirívó ruhákba, már-már prostituáltnak öltöztetve.

----------------------------

Dance Moms

Már nem feltétlenül három-öt éves kislányokkal foglalkozik, hanem pár évvel idősebbekkel, de a szülői önkontroll hiányára ez a sorozat is rámutat. Ráadásul más szemszögből is lehet szörnyülködve nézni a realityt, nem csak a szülőkéből. Ugyanis rém kellemetlen látni azt, ahogy egy (egyébként neves és elismert) tánctanár szinte terrorizálja a gyerekeket annak érdekében, hogy eredményt érjenek el - akinek van gyereke, annak legalábbis ökölbe szorul a keze, amikor öt-kilenc éveseket lát szenvedni.