Megy a huzavona az RTL és a Digi között

Vágólapra másolva!
Aligha lesz október 1-től RTL II a Digi tévés háztartásokban: a Digi szerint van megállapodás, az RTL-csoport szerint nincs.
Vágólapra másolva!

Ahogy az [origo] is megírta, az új csatorna sajtótájékoztatóján Dirk Gerkens, az RTL Klub vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a T-Home-mal például megegyeztek az RTL II terjesztéséről, de a Digi tévével nem. Arról van szó, hogy a új kábeltévét beárazta az RTL, és mivel úgynevezett prémiumtartalom kerül rá (drága saját gyártású műsorok, 12 új sorozat), biztosan drágább, mint egy Reflektor TV vagy kis nézettségű tematikus csatorna. Úgy tudjuk, a Digi által ajánlott ár nem megfelelő, így az RTL temporálisan inkább lemond több százezer háztartásról, de nem adja olcsóbban az új csatornát - mert ha azt tenné, bajosan emelhetné árát két hónap után.

A sajtóhírekre reagált szeptember közepén a Digi, közölték, hogy tudtukkal van megállapodás az RTL II terjesztésére. Pár napos csend után, szeptember 23-án az RTL is megszólalt, közleményben tudatták, hogy meglepődtek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. által közzétett közleményen, amely szerint érvényes szerződéssel rendelkezik az RTL II csatorna terjesztésre.

"Ez az állítás nem felel meg a valóságnak, társaságunknak, mint az RTL II kizárólagos képviselőjének jelenleg nincs érvényben lévő szerződése a DIGI Kft-vel az RTL II terjesztésére vonatkozóan. Azonban szeretnénk, ha az RTL II csatorna minden nézőhöz eljutna, ezért természetesen bármikor megszülethet a megállapodás a felek között az RTL II terjesztésének tárgyában. A DIGI Kft. előfizetői tehát még nem nyugodhatnak meg, mert egyelőre bizonytalan, hogy október 1-jétől náluk is látható lesz az RTL új csatornája" - áll a szövegben.