Így szavaztak a nézők Zámbó Krisztiánra

Vágólapra másolva!
Az RTL Klubtól kapott grafikonokból kiderül, hogy Jimmy fiának szavazótábora nagyjából változatlan volt, nem nőtt, és nem is csökkent jelentősen a hívók száma az X-Faktor élő adásai alatt. Más énekeseknél nagyobb volt az ingadozás, a múlt szombaton bőven megelőzte olyan, aki eddig mindig mögötte végzett.
Vágólapra másolva!

Kaptunk két érdekes grafikont az RTL Klubtól, amely azt mutatja be, hogy 2012. október 13-a és 2012. november 24-e között miképp változott a szavazók (nem szavazatok!) aránya Zámbó Krisztán és egy meg nem nevezett, de még versenyben lévő énekes között. A képen az látszik, hogy Zámbóra nagyjából ugyanannyi telefonszámról szavaztak az első, a negyedik és a hetedik élő adásban, ugyanakkor a mellé tett, névtelen énekes grafikonjáról az olvasható le, hogy a rivális majdnem úgy kezdett, mint Zámbó (nem voksok számával, hanem a támogatókat tekintve), de épp legutóbb, amikor Jimmy fia kiesett, akkor sokkal több szavazót tudott maga mögé állítani. Az RTL Klub pontos számokat nem kommunikál, utoljára a korai Való Világ-oknál volt, 2002-2003 táján, hogy nem százalékokat, hanem darabszámot mondtak.

Forrás: rtl klub

A csatornától kapott információk szerint hamis az a híresztelés, miszerint egy tehetős család meg tudná fordítani egy ilyen méretű tévéshow szavazását. Mint az [origo] megtudta, a húsz leggyakoribb, legaktívabb voksoló nagyjából a szavazatok 1-3 százalékát adja le összesítve - tehát egy gazdagabb família, kompánia csak nagyon szoros állás esetén tud valódi segítséget nyújtani.

Olvasnivaló: Miről okoskodott Ábel Anita a Heti Hetesben?