Damu Roland még a szinkronrendezőt is lecseréltette

Vágólapra másolva!
Volt, hogy Damu Roland nem akart a kollégákkal egy mikrofon elé állni, hanem mindenkitől elzárkózva, egyedül mondta fel a szövegeit - máskor még a szinkronrendezőt, Kertész Andreát is lecseréltette. Az elítélt színész szinkronmunkáit is elvesztette.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban a másodfokon négy és fél évre ítélt Damu Roland ugyan szabadlábon védekezhetett az elmúlt hónapokban, de megélhetési forrásainak jelentős részét elvesztette. A TV2 gyorsan pótolta, hamar megtalálta utódját a Jóban Rosszban című sorozatban, de a balhéi után szinkronmunkái is elfogytak, most pedig szívpanaszai miatt abban reménykedik, elhalaszthatja a börtönbe való bevonulást.

Damu hosszú évek óta dolgozott a szinkronszakmában. Hallhattuk a Cheers-ben, ahol Woody Harrelson ellenfele volt egy francia fotós karaktereként, de dolgozott a 24 akciósorozat, az Alias, a McLeod lányai szinkronján is. Ő volt - többek között - Ben magyar hangja a Buffy a vámpírok rémé-ben, Dino Zerilli a Maffiózók-ban, O'Malley nyomozó a Rémvadászok-ban és Brian a Fiúk a klubból sorozatban.

Hangját az elmúlt időszakban már kevesebbet hallhattuk: a TV2 vezető sorozatából, az NCIS-ből - a botrány kirobbanása után - hamar kikerült. Ott Schmied Zoltán vette át a karakterét, akinek ugyan nem ilyen típusú a hangja, de tehetségének köszönhetően néhány rész után megtalálta a megfelelő Tony DiNozzó-s megszólalást. Egy picit még szerepelt a Castle-ban is, de ott nem a főszereplők közé tartozott, így a hang pótlása bizonyára nem lesz gond a rendezőnek. Itt megnézheti Damu szinkronmunkáit.

A magyarszinkron.hu szakportáltól kapott információink szerint a szakmabeliek a konkrét esettől függetlenül is beszéltek már arról, hogy egy idő után Damu is bekerült a nehezen kezelhető színészek közé, akivel egyre macerásabb volt együtt dolgozni. A volt kollégák véleménye szerint különben tehetséges emberről van szó - aki nem tudott mit kezdeni a siker mellé kifejlődő hatalmas egóval. Az NCIS felvételein előfordult, hogy nem volt hajlandó a kollégákkal egy mikrofon elé állni, hanem mindenkitől elzárkózva egyedül mondta fel a szövegeit, de még a szinkronrendezőt, Kertész Andreát is lecseréltette azokra az időkre, ameddig neki kellett a stúdióban állnia.