Rasszizmus miatt perlik A Nagy Ő című tévéműsort

Vágólapra másolva!
Két fekete férfi amiatt perli az amerikai A Nagy Ő-t, hogy annak mind a huszonhárom évadjában csakis fehér szereplők jelentek meg.
Vágólapra másolva!

Nashville-i lakosok egy csoportja - két afro-amerikai férfi, Nathaniel Claybrooks és Christopher Johnson vezetésével - keresetet nyújtott be a világszerte ismert társkereső műsor, a The Bachelor, valamint annak női változata, a The Bachelorette ellen. A vádirat szerint a két produkcióban az eddigi tíz év és huszonhárom szezon alatt egyetlen fekete, ázsiai vagy latin szereplő sem jelent meg - ami a felperesek szerint súlyos faji megkülönböztetésre utal.

A különböző rasszok képviselőinek már korábban szemet szúrt, hogy az amerikai A Nagy Ő csakis fehéreket szerepeltet, de amikor az Entertainment Weekly ezt felvetette az executive producernek, Mike Fleissnek, az jóformán csak annyit válaszolt, hogy egyik versenyző egytizenhatod részben indián származású. A Hollywood Reporter a mostani keresettel kapcsolatban is megkereste a műsort adó ABC-t, de a csatorna részéről egyelőre nem kívántak nyilatkozni.