Liptai Claudia átvette a vádiratot

légy képben, Liptai Claudia cáfol: személyesen vette át a rokkantkártyás iratokat
Vágólapra másolva!
A TV2 műsorvezetője 2011 áprilisában rokkantkártyával parkolt a VI. kerületi Centrál Színház előtt, ezért emeltek ellene vádat.
Vágólapra másolva!

A bíróság már kétszer megpróbálta kézbesíteni számára a vádiratot, sikertelenül - írta a Bors. Liptai végül szeptember 27-én személyesen jelent meg a Markó utcában, hogy átvegye a hivatalos levelet.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

"Ügyfelem jól felfogott érdeke, hogy mihamarabb bíróság elé álljon, és ­le­záródjon végre ez az ügy. A vádiratot immár átvette, de az idézés még nem érkezett meg, véleményem szerint a jövő hét első napjaiban kapjuk kézhez. Még nincsenek konkrét információink, de tudomásom szerint a tárgyalásra október végén kerülhet sor" - nyilatkozta a lapnak dr. Buza János ügyvéd. Az ügyvéd szerint Liptai ügyében felmentő ítéletnek kell születnie, mivel eddig egyetlen bizonyíték sem cáfolta meg azt, hogy véletlenül esett a rokkantkártya a szélvédő elé.

Liptai Claudia 2011. április 13-án Budapesten a VI. kerületben jogosulatlanul használt egy mozgásában korlátozott személy részére kiállított parkolási igazolványt. A műsorvezető az esetet véletlen balesetként állította be: azt állította, vett aznap parkolójegyet, de azt nem tudta bemutatni. A rokkantkártya pedig szerinte úgy került a szélvédő mögé, hogy amikor becsapta a kocsija ajtaját, az kiesett a napellenzőből egyenesen a műszerfalra.