Bemutatkoznak a Süss fel nap! döntősei

Vágólapra másolva!
Lezárult a Süss fel nap! program pályázati időszaka. A TV2 októberben indult kezdeményezésére több száz önkéntes jelentkezett, hogy bemutassa tevékenységét. A szakmai kuratórium kiválasztotta a tíz legjobb pályázatot, amelyeket a TV2 november 11-től bemutat műsoraiban.
Vágólapra másolva!

Süss fel nap! címmel nagyszabású társadalmi felelősségvállalási programot indított a TV2. Az októberben indult kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a gyermeknélkülözés problémájára, és bemutassa, valamint támogassa a gyermekközösségek javát szolgáló, magánszemélyekhez köthető önkéntes kezdeményezéseket.

A Süss fel nap! program kuratóriumának tagjai Dr. Ferge Zsuzsa Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Dr. Gyarmati Andrea világcsúcstartó, olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó, gyermekgyógyász, író, Halász Judit Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, L. Ritók Nóra grafikusművész, az Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási intézmény igazgatója, Lackfi János József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, tanár, Simon Zsolt vezérigazgató, TV2 és Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író.

A Süss fel nap! programba pályázattal lehetett jelentkezni. A felhívásra több száz pályázat érkezett az ország minden részéről, különböző problémákat érintve, a mélyszegénységben élő gyermekek helyzetétől a fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermekek társadalmi integrációjáig. A beérkező pályázatok közül a program szakmai kuratóriuma 10 kezdeményezést választott ki, amelyeket a TV2 november 11-től bemutat műsoraiban. A nézők szívszorító történeteket, példaértékű civil kezdeményezéseket ismerhetnek meg, amelyek követendő példák lehetnek mindenki előtt - közölte a csatorna.

A kiválasztott tíz pályázat egy-egy TV2-s műsorvezető közreműködésével kerül bemutatásra. A Süss fel nap! programban részt vesz Andor Éva, Azurák Csaba, Demcsák Zsuzsa, Gombos Edina, Joshi Bharat, Németh Lajos, Pachmann Péter, Tatár Csilla, Váczi Gergő és Várkonyi Andrea.