Nem vesztek el az X-faktoros szavazatok

x-faktor, Bozsek Márk, interjú
Vágólapra másolva!
Mivel kisebb médiahiszti alakult ki Bozsek Márk kilépése és a ByTheWay visszakerülése körül, az RTL Klub reagálni akart a sajtóban megjelent írásokra, kommentekre. 
Vágólapra másolva!

Bozsek Márk november 8-án, egy nappal az újabb élő show előtt feladta az X-Faktort, és mivel a műsor magyarországi történetében ilyen még nem történt, az esemény komoly emóciókat váltott ki a műsort követő nézőkből – akárcsak a tény, hogy egy kiesett csapat, a ByTheWay került a szólista helyére. Az RTL Klub programigazgatója szerint minden szabályosan történt.

„Olvassuk a háborgást, de itt kell jeleznem, hogy sok panaszosnak nincs igaza: nem veszett el egyetlen szavazat sem, hiszen a műsorvezető szombaton nyitja meg a szavazást, és a vasárnapi műsorig lehet voksolni. Nem lehetett szavazni Bozsek Márkra hét közben" – mondta Kolosi Péter az Origónak.

„Ez egy verseny, és nincs olyan verseny - az olimpiát is beleértve - amelyet ne adhatna fel valaki. Tiszteletben tartjuk, ha valaki így dönt, nem lesz ebben az esetben szankció. Más a helyzet, ha valakivel leszerződünk, és az meghiúsít egy forgatást, vagy a már felvett anyagot ok nélkül letiltatja. Mi elfogadtuk Márk döntését, és tiszteljük azért, mert ezt meg merte hozni" – tette hozzá.

„Ami történt, nem ellentétes az X-Faktor szabályzatával: egy versenyt feladóhelyére bekerülhet egy kiesett. Mi a múlt heti távozónak, a ByTheWay-nek felajánlottuk, hogy visszajöhet a műsorba, a csapat ezt elfogadta. Ha egy nappal az adás után lép ki Márk, akkor könnyebb lenne a helyzetünk, de így is megoldjuk" - magyarázta.

Kommentekben olvasni a dühöngést, miszerint az RTL törli a Facebookról a neki nem tetsző, csalást emlegető beírásokat. Erre is rákérdeztünk: „Van egy automatikus rendszer, amely szűri azon kommenteket, amelyekben emberi méltóságot sértő, ízléstelen szó található. A bunda szót nem törli a rendszer, de a kipontozott káromkodásokat is eltávolítja."