Jeges horror a forró éjszakákra

Hemlock Grove
Vágólapra másolva!
Új fiú a kisvárosban, eltitkolt múlt, sokasodó rejtélyek, borzasztó haláleset: eddig vagy húsz sorozatra illik ez. A Hemlock Grove azonban már meg is kapta a második évadot, bízik benne a Netflix.
Vágólapra másolva!

Megkapta a második évadot a Hemlock Grove című horror: a sorozat első menete idén áprilisban került ki a Netflixre, a letöltések, kritikák viszonylag jók voltak, jöhet tehát a tízrészes folytatás 2014-ben. Charles H. Eglee csatlakozik executive producerként a stábhoz, ő korábban a Dexteren dolgozott. (Az eddigi tévés rendszert alaposan megbolygató Netflixről itt olvashat még). A cég vezetői szerint a Famke Janssen, Bill Skarsgard, Landon Liboiron, Freya Tingley és Dougray Scott főszereplésével készült első évadot a letöltések száma alapján igencsak szerették a rémségek, a szex és a titkok fura elegyére szomjazó előfizetők, így nem kérdéses a folytatás a szezonzáró nagy dobás után.

Hemlock Grove Forrás: Netflix

A szolgáltató első nagy, saját sorozatát nyári éjszakákra azoknak ajánljuk, akik már letudták az American Horror Story két évadját, naprakészek a Walking Deadből, a Hannibalból és a Bates Motelből egyaránt. Az alapszituáció ismerős lehet sok sorozatból: újak költöznek a kisvárosba, ám hamarosan kegyetlenül meggyilkolnak és kibeleznek egy fiatal lányt – azaz minden figyelem a jöttmenteknek jut. A pilotból sejtjük, hogy vérfarkasos történetet kapunk, egyre több a sötét titok a szereplők közül, de még egy rémisztően hörgő gnóm családtag is feltűnik.

Hemlock Grove Forrás: Netflix

Az első szexjelenetre, premier plánban mutatott női mellbimbóra mintegy 40 másodpercet kell várni, de eztán is nagyon szép vágóképekkel dolgozik a sorozat, napsütésben úszik a kisváros, a gyerekek vígan kacagnak, de néha misztikus zene szól – azaz elkerülhetetlen, hogy valami dráma történjék hamarosan. Így is lesz, brutális gyilkosságot látunk, majd az első rész felétől kifejezetten nyomasztóvá kezd válni, amikor az egyre tébolyodottabb apa éjjel gyerekei hálószobájában mászkál, pisztollyal a kezében.

Hemlock Grove Forrás: Netflix

Onnan is sejthető, hogy nem egy országos tévére készült szériát kapunk, hogy van rendes, hosszú, szépen kivitelezett főcím, nem pedig valami összecsapott három másodperc (azaz nem féltek a készítők attól, hogy türelmetlenül átkapcsolgat a konkurenciára a tévéző). Annak pedig kifejezetten örülünk, hogy újra munkát kapott Lili Taylor – ő volt Lisa Kimmel Fisher a Sírhant művekben, azaz nem új neki a borongós, nyomasztó légkör.