Egy nő, aki mindenre emlékszik

Vágólapra másolva!
Amikor elkaszálták Poppy Montgomery sorozatát, a Felejthetetlen-t, azt hitte, szórakoznak vele – de később megkönnyebbült, amikor mégis folytatta a CBS. Rengeteget edz, hogy formában maradjon, a nézettségi adatokat rendre ellenőrzi, és örül neki, hogy volt mersze egy hollywoodi tippeket adó könyvvel, kapcsolatok nélkül Ausztráliából Los Angelesbe költözni. A színésznőt telefonon lengyel, román, török és holland újságírók faggatták, Magyarországról az Origo kérdezhetett. 
Vágólapra másolva!

A CBS 2012-ben kihagyta a Felejthetetlent a további terveiből, nem sokkal később azonban megváltoztatta a döntést, és megrendelt egy 13 részes második évadot. Hogyan érintette ez önt?

Először azt gondoltam, hogy valaki szórakozik velem. De tényleg, nem hittem el. Azután nagyon boldog voltam, de ugyanakkor meg is rémültem, mert hirtelen nagyon sok mindent kellett megoldanunk. A stúdió teljes mértékben mellettem állt: úgy állítottuk össze az ütemtervet, hogy a lányom születése is beleférjen. Ehhez persze mindenkinek egy kicsit gyorsabban kellett dolgoznia.

Forrás: CBS

A Felejthetetlenben egy hipermnéziás nőt alakít. Ez inkább áldás vagy átok?

Azt hiszem, mindkettő lehet. Ha egy boldog élet vésődik örökre az ember memóriájába, akkor áldás, de ha sok szenvedés, akkor átok.

Milyennek találta Marilu Hennert, aki valóban hipermnéziás?

Mariliu elképesztő, ő tényleg valóban mindenre emlékszik. Viszont boldog és elégedett ember, így jó volt látni, hogy mennyire örül a különleges képességének.

Hét éven át alakította Samantha karakterét a Nyomtalanul (Without a Trace) című sorozatban. Nem volt nehéz elhagyni? Esetleg átmentett valamit a karakterből Carrie-be?

Nagyon jól jött a rendőrség működésével kapcsolatos képzésem, viszont a két karakter teljesen különböző. Samantha inkább intellektuális, míg Carrie sokkal aktívabb, dinamikusabb, valahogy fizikaibb személyiség. Azt hiszem, nem vagyok olyan vad, mint Carrie. Samantha konzervatívabban közelíti meg a rendőrségi munkát, amit inkább magaménak érzek.

A Felejthetetlen második évadában Carrie többet megtud a testvére haláláról?

Igen, egy-két dolgot, de nem annyit, mint szeretném. Tudja, én is folyamatosan faggatom az írókat, hogy ki tette, de nem mondanak semmit.

Mennyire követi a sorozatai nézettségi adatait? Érdekli az ilyesmi napi szinten a színészeket?

Mivel érdekelt vagyok a sorozat sikerében, így követem a nézettségi adatokat, és természetesen érdekelnek is. De ez nem stresszel, inkább izgalmasnak mondanám.

Forrás: CBS

Mi különbözteti meg a Felejthetetlent a többi bűnügyi sorozattól?

Több kaland- és akcióelemet tartalmaz. Más rendőr sorozatok inkább beszélgetősek, a bűnügy kibogozásáról szólnak. Carrie inkább a saját kezébe veszi a dolgokat, és harcol a rosszfiúk ellen: főleg a második évadban van sok ebből.

Milyen sorsot szánna Carrie-nek?

Mindenképpen szeretném, ha meg tudná oldani a testvére meggyilkolásának rejtélyét. Tetszik a második évad könnyedebb hangvétele, ezért szeretném, ha azt folyatnánk. És persze az is jó lenne, ha továbbfejlődne Carrie és Al románca. A második évadban egy csomó intim dolog történik velük.

Mi a legizgalmasabb bűnügy a második évadban?

Elég jó válogatásunk van. Az egyik kedvencem, amikor Carrie and Al házaspárnak álcázzák magukat, vagy amikor New York földalatti világába, a metrójáratokba mennek, hogy kincset keressenek.

Sokat kell edzenie az akciójelenetekhez?

Igen, nagyon sokat tréningeznem. Azt hiszem, ha ennek az egész cécónak vége, nem vállalok többet ilyen szerepet!

Ha nem lenne Felejthetetlen 3. évad, milyen projektben venne részt szívesen?

Romantikus komédiákra vágyom, jó sok szenvedéllyel. Már régóta forgatok komolyabb hangvételű sorozatokat, ezért egy ilyen projektnek nagyon örülnék.

Forrás: CBS

Nem volt nehéz ausztrál származásúként Hollywoodban érvényesülni?

Nagyon izgalmas volt inkább, megérkezni a nagy Amerikába és megkapni a nagy lehetőséget. Egyébként egy csomó ausztrállal dolgozom együtt. Hálás vagyok, amiért sok szerepet játszhattam el. Mondhatjuk, hogy csak a karrier miatt költöztem Amerikába... Volt egy amerikai barátom is, akihez szerettem volna közel lenni, de leginkább az ittlévő lehetőségek vonzottak.

Mi az, amit a legjobban hiányol Ausztráliából?

A családomat és a húsos pitét. Hiányzik az ausztrál konyha, annak ellenére, hogy leginkább az angol konyhához hasonlít...

Gyakran utazik haza?

Nem annyit, mint szeretnék. A munkám nagyon lefoglal.

Kapcsolatok nélkül, egy önsegítő könyvvel a kezében érkezett Amerikába (How to Make It in Hollywood). Mesélne erről?

Felhívtam a könyvben szerelő menedzsert, aki Julia Roberts menedzsere volt. Minden azzal kezdődött, hogy ő elvitt meghallgatásokra. Aztán kaptam egy-két kisebb szerepet itt-ott, aztán lassacskán felépült a dolog. A könyv valahol megvan egy dobozban, de régóta nem láttam.

Úgy tudom, utálta az iskolát, és hat magánintézményből is kirúgták, mielőtt tizenöt évesen otthagyta az egészet. Hogyan történt ez?

Igen, eléggé lázadó gyerek voltam és a saját elképzeléseim szerint akartam csinálni a dolgokat. A fiatalok mindig klikkeket alkotnak, de én nem akartam őket követni, nem illeszkedtem be, ezért kirúgtak. Ehhez persze az is hozzájárult, hogy eleve nagyon szigorú iskolákba írattak... Annyira csúnya dolgokat nem csináltunk, csak nem illettem a képbe. Nagyon erős akaratú voltam, például befestettem a hajamat, amikor tiltva volt, túl rövid ruhákat hordtam és akkor beszéltem, maikor nem kellett volna. Hát aztán kirúgtak.

Mit szeret a legjobban csinálni egy átlagos napon?

Anyaként a napom legjobb része néha az, amikor bemegyek dolgozni. Színésznőként pedig az, amikor hazaérek, és végre láthatom a gyerekeimet.

A Poppy nem egy szokványos név, honnan ered?

Édesanyám nagyon szerette a virágokat és volt egy könyve is, ami egy Poppy (pipacs) nevű tündérről szólt. Azt hiszem, erről a tündérről nevezett el.

A Felejthetetlen 2. évadja december 28-29-30-án, 21.00-tól látható az AXN-en.