Vágólapra másolva!
Aki ellen büntetőeljárás folyik, kizárható lenne, de a közmédia dalversenye nem kívánja kitenni a műsorból a Megasztár korábbi döntősét.
Vágólapra másolva!

A Dal idei versenykiírásában az szerepel, hogy azon előadók, akik ellen érvényes büntetőeljárás folyik, vagy közbotrányt okozó viselkedésük bizonyított, automatikusan kizárhatóak a pályázók közül. Kállay-Saunders András 2013 májusában egy bulit követően barátjával együtt verekedésbe keveredett egy testvérpárral. Az egyik fivér életveszélyes, a másik súlyos sérülést szenvedett, az ügy még nem zárult le, de az MTVA szerint az énekes indulása nincs veszélyben.

„Mivel a nemzetközi pályázati kiírásban nem olvasható ez a kitétel, így a későbbiekben – ha András továbbjutna – sem okozhat fennakadást. A pályázati kiírás erre vonatkozó pontja egyébként is feltételes módban van. Mivel Saunders és ügyvédje egy komoly hangvételű levelet is intézett a műsor készítőihez, a csatorna vezetősége úgy véli, esetében méltányossági és emberi szempontokat is figyelembe kell venni. A nyomozás még kezdeti stádiumban van, nincsenek bizonyítékok, így nem zárjuk ki a versenyből" – magyarázta a Borsnak Lencsó Rita, az M1 sajtófőnöke.

A dal első elődöntője már lement, hatan jutottak tovább. A műsorról itt olvashat.