28-as korhatár kell a zombisorozatra

Vágólapra másolva!
Véget ért a Walking Dead negyedik évadja. Folytatás spoileresen.
Vágólapra másolva!

Az utolsó előtti részben egy maroknyi túlélő, pár kiemelt szereplő eléri az álomképként előttük lebegő Terminust, amely nem azonos az asimovi planétával, de nem is sokkal barátságosabb sem impozánsabb: egy böhömnagy raktár, egy udvar, pár melléképület. Csalódást keltő érkezés, őrök sehol, nyüzsgő életnek, felszabadult boldogságnak, városias jellegnek nyoma sincs, de azt sejti a néző, hogy valami nagyon nincs rendben a komplexummal. Hogy mi, arra a 16. részben kaptunk választ, magyar idő szerint ma reggel.

Forrás: AMC

A folytatásban, az évad utolsó részében kiderül, hogy Carlnak legalább olyan nagy szüksége volna egy anyára, mint faterjának egy borbélyra, de mivel Lori régóta nincs, Michonne-nak önti ki a szívét (miszerint apja félreismeri, mert ő, Carl valójában egy szörnyeteg), de aztán rájövünk, hogy már Rick sem az a higgadt elemző, taktikus és megfontolt úr, mert amikor összefutnak a bandával, amelyhez Daryl csapódott, kitör belőle az állat. Életéért és gyerekéért küzd ugyan, de vámpírként harapja át a bandavezér torkát, köpi ki gégéjét, majd nem csak ágyéktól nyakig vág fel egy még élő embert, de utána hosszan és tébolyultan trancsírozza, vagdossa, Hasfelmetsző Jack kései tanítványaként. Brutális jelenetek egy olyan világból, ahol kiveszni látszik az emberség, és ahol nem lehet megkegyelmezni senkinek, mert az menten koltot ránt, ha hátat fordítunk neki.

Forrás: AMC

Bár zombisorozatról van szó, az évadzáró mégsem az élőholtakról szólt, sőt, kevesebb bukkant fel belőlük, mint korábban, és szerepük is elhanyagolható volt. Azonban a hatalmas felhajtás, a szériát kísérő rajongás miatt, pár remek dramaturgiával felépített drámai epizód és a határtalan izgalmak beígérése után csalódást okozott a szezon utolsó része, hiszen kaptunk egy feszes, izgalmas negyvenhárom percet, de semmivel nem többet.

Forrás: AMC

Nem merültek fel olyan morális kérdések, mint Carol korábbi döntésekor, amikor testvérgyilkos, megkattant kislány fölött kellett ítélkeznie, meglepő fordulatoknak is híján voltunk, és főszereplőt sem nyírtak ki, bármennyire is ígérték. De ettől persze várjuk az őszi folytatást.