Ilyen Szombat esti láz nem lesz többet

Szombat esti láz
Vágólapra másolva!
Az RTL-es szombat esti show-k rendre ragyogó számokat hoznak, így a Csillag születik, az X-Faktor mindig jól teljesítettek. A váratlanul előkapott – és korábban közkedvelt – Szombat esti láz viszont új koncepcióval indult: nincs kieső: nincs tét – nem is izgatja különösebben a tévézőket.
Vágólapra másolva!

Teljes lakosságban a TV2 nyerte a hetet, 15 százalékos közönségaránnyal, az RTL Klub 13,1 százalékot, az M1 pedig 6,7 százalékot ért el.

Az ének iskolája újfent megnyerte a hetet, második a Tények lett, megelőzve a Barátok közt legnézettebb részét, illetve a Szombat esti láz újabb adását. Fénykorában ez a show volt kétmilliós nézettség körül is, a mostani 979 ezer néző nem túl erős – valószínűleg a tétnélküliség miatt nem nézik annyian, hiszen nincs kieső, viszont a zsűritagok is rendre elalélnak, elolvadnak a csodálattól, ami hosszú távon unalmas. A sztáros-táncos műsort a Cobra 11, a Napló, az Éjjel-nappal Budapest követi, de befért a tízes listára a Jóban Rosszban, a Négyen négy ellen és az RTL-es Híradó is.

Az M1-nek a múlt héten egy olyan műsora volt, amely legalább félmillió embert érdekelt, a legnézettebb program a Magyarország, szeretlek! volt, 541 ezer nézővel, ez a 20. helyre ért be. A Híradó 480 ezret hozott a legnézettebb estéjén, a Kékfény pedig csak 30. lett, 362 ezer nézővel, holott egymillión is követték még pár éve.

Szombat esti láz Forrás: RTL Klub

A 18–49-es korcsoportban az RTL Klub nyert (13,3%) a TV2 előtt (13%). Az ötven alatti felnőtt nézőknél a Film+, majd a Cool következik a listán, de még a Viasat3 is megverte az M1-et, amely csak 3,2 százalékon áll ebben a korosztályban. Itt a Barátok közt vezet Az ének iskolája és az Éjjel-nappal Budapest előtt. A Szombat esti láz csak a 11. helyen van, 16,8 százalékos eredménnyel.

A TV2 január óta 18–59-ben méri magát, ebben a korcsoportban a teljes napot tekintve nyert is (14 és 13,1%), de főműsoridőben már kikapott az RTL-től (17,1 és 18,6%).