A Sherlock hősei nem vették át az Emmy-díjat

Sherlock
Vágólapra másolva!
Augusztus 25-én osztották ki 66. alkalommal az Emmy-díjakat, ahol a Sherlock díjesőjén kívül nem akadt túl nagy meglepetés: a Modern család zsinórban ötödjére nyert, és szépen búcsúzott a Totál szívás is.
Vágólapra másolva!

A tévés Oscarnak is nevezett Emmy díjátadója magyar idő szerint hajnali öt körül ért véget, egy több mint háromórás gála keretében osztották ki az elismeréseket - amit a tévében rengeteg reklámblokk is megszakított. A két fő kategóriában, a legjobb vígjátéksorozatok és a legjobb drámai szériák versenyében nem volt túl nagy meglepetés: a Modern család már ötödik éve verhetetlen, az időközben véget ért Totál szívás pedig a tavalyi után kapta meg második díját.

Egymást fotózták a Modern család tagjai Forrás: AFP/Mark Ralston

A legjobb drámai színésznek is a Totál szívás főhőse, Bryan Cranston bizonyult, akinek a mostanival együtt már négy Emmy-díja díszeleg a vitrinben - és mindet az amfetamingyártó kémiatanár szerepéért kapta, holott a Már megint Malcolm-ért is többször jelölték. Párja, vagyis a legjobb drámai színésznő Julianna Marguiles (A férjem védelmében) lett, akinek ez a harmadik Emmyje, de ő egyszer a Vészhelyzet-ért is megkapta.

Julianna Marguiles a díjjal Forrás: AFP/Mark Ralston

A komikák közül zsinórban harmadjára Julia Louis-Dreyfus került ki győztesen (Az alelnök-ben nyújtott alakításáért), az Agymenők Jim Parsonsja pedig 2010 óta negyedjére kapta meg a díjat - csupán 2012-ben vitte el előle Jon Cryer a Két pasi - meg egy kicsi-ből.

A legjobb mellékszereplőnek a drámai kategóriában a Totál szívás két színésze, Aaron Paul és Anna Gunn bizonyult, a komikusok versenyéből pedig Ty Burrell (Modern család) és Allison Janney (Mom) került ki győztesen.

Ünnepeltek a Totál szívás sztárjai Forrás: AFP/Jason Merritt

Némi meglepetést csak a minisorozatok, illetve tévéfilmek kategóriája okozott. A legjobb minisorozatok versenyében a Fargo nyomta le többek között az Amerikai Horror Story egyik etapját és a Treme-et, Martin Freeman azonban nem a Fargo főszereplőjeként, hanem a Sherlock: His Last Vow mellékszereplőjeként zsebelte be az Emmyt - a Sherlock epizódját ugyanis a tévéfilmek kategóriájában indították.

Benedict Cumberbatch is csodálkozhatott Forrás: BBC

A Sherlock címszereplője, Benedict Cumberbatch is megkapta az elismerést, ahogyan a sorozat írója, Steven Moffat is - aki azon viccelődött, hogy Cumberbatch már túl nagy ember ahhoz, hogy átvegye a díjat. Sem Sherlock Holmes, sem Watson alakítója nem volt ugyanis jelen a gálán, és csak utóbbiról lehetett biztosan tudni, hogy színházi elfoglaltsága miatt.

A jelöltek és nyertesek teljes listája itt olvasható.