Drágám, fel vagy véve

Gát és Görbe
Görbe Nóra és Gát György
Vágólapra másolva!
A Hung – Neki áll a zászló-t egy házaspár készítette, a Xenát is alakító Lucy Lawlesst producer férje vitte be a Spartacus: Vér és homok-ba, ahogyan Görbe Nóra is Gát György feleségeként kapta meg annak idején a Linda főszerepét. Íme, néhány pár a tévéből, akik szeretnek együtt is dolgozni.
Vágólapra másolva!

Casey Wilson és David Caspe

Casey Wilson jelenleg a Marry Me-ben játssza a feszült, állandóan ideges Annie-t, aki a laza Jake-kel (Ken Marino) jár már hat éve, de csak most merül fel náluk a kérdés, hogy összeházasodjanak-e. A főszereplő Wilson a való életben az egyik készítő, David Caspe felesége, és játszott a férfi korábbi sorozatában, a Happy Endings – Fuss el véle! című szériában is. Caspe bevallotta, hogy mindkét sorozat elkészítéséhez sokat merített a saját házasságából.

David Caspe két sorozatában is szerepeltette a feleségét Forrás: AFP/Frederick M. Brown

Lucy Lawless és Robert Tapert

Robert Tapert 1995-ben vágott bele a Xena, a harcos hercegnő forgatásába, három évvel később pedig el is vette a sorozat főszereplőjét, Lucy Lawlesst. A színésznő 2010-ben az Origónak is elmondta, hogy a Spartacus: Vér és homok-ba már az ott dolgozó férje ajánlotta be, aki még a meglehetősen nyíltan ábrázolt szexjeleneteket sem bánta – bár igaz, hogy az ilyen képsorok felvételekor nem sűrűn jelent meg a forgatáson.

Lucy Lawless férjét, Robert Tapertet nem zavarták a Spartacus jelenetei Forrás: Starz

Colette Burson és Dmitry Lipkin

Colette Burson és Dmitry Lipkin házaspárként készítették el a Hung – Neki áll a zászló című sorozatot, amiről a feleség így mesélt annak idején az Origónak: „A sorozatot nagyban alakítja a női és a férfi nézőpont, az, hogy a nemek képviselői mit gondolnak a kapcsolatokról és a szexualitásról. Itt Dmitry és az én nézőpontom találkozásáról van szó, hisz a sorozat teljesen más lenne, ha csak az ő, vagy csak az én szemszögemből forgattuk volna. Azt gondolom, hogy a széria kifejezetten nőknek készült, de ugyanakkor azt is gondolom, hogy kifejezetten férfiaknak. Én a nő nézőpontját hoztam, Dmitry és a többi férfi író pedig a férfiét.”

Colette Burson és Dmitry Lipkin együtt készítették a Hung - Neki áll a zászlót Forrás: AFP/Jason Merritt

Christa Miller és Bill Lawrence

Bill Lawrence készítette a Dokik című vígjátéksorozatot, amelyben feleségének, Christa Millernek is szánt egy vendégszerepet – amiből aztán rendszeres szerep lett, a színésznő 89 epizódban megjelent, háromból két terhességét a férje bele is írta a sorozatba. Miller aztán a hangját adta a Clone High című rajzfilmsorozatnak, és Courteney Cox oldalán megjelent a Született szinglik-ben is – nem véletlenül, hisz férje mindkét szériában közreműködött.

Bill Lawrence először a Dokikba írt a feleségének egy szerepet Forrás: AFP/David Livingston

Sarah Silverman és Michael Sheen

Michael Sheen walesi színész, akit jelenleg a Masters of Sex című sorozatban láthatnak az amerikai nézők – miután a szériának ő az egyik producere is, könnyen talált egy szerepet Sarah Silvermannek is, akivel 2014 eleje óta randizik. Az itthon is ismert komika korábbi pasijai is rendre a szakmából kerültek ki, Kyle Dunningan komikus és Alec Sulkin tévés író előtt Jimmy Kimmellel járt, akit az I’m Fucking Matt Damon című számmal viccelt meg.

Sarah Silverman és Michael Sheen idén jöttek össze Forrás: AFP/Jason Merritt

Tina Fey és Jeff Richmond

Jeff Richmond zongoristaként kísérte a legendás Second City klubban a fellépő komikusokat, ahol összeismerkedett Tina Feyjel is. 2001-ben össze is házasodtak, azóta két lányuk is született, Fey pedig zeneszerzőként vitte be párját azokba a produkciókba, amelyeket írt – legismertebb közös munkájuk A stúdió című sorozat, amelyből Richmond öt epizódot meg is rendezett. Emellett dolgoztak együtt a Saturday Night Live-ban és a Bajos csajok című filmben is.

Tina Fey egy klubban ismekedett össze Jeff Richmonddal Forrás: AFP/Cindy Ord

Callie Khouri és T-Bone Burnett

Hasonló az együttműködés jellege Callie Khouri forgatókönyvíró és T-Bone Burnett zenész között, hisz a Thelma és Louise-t is jegyző Khouri a 2002-es Vagány nők klubja zenéjét már Burnettre bízta, akivel azonban csak 2006-ban házasodtak össze. A Nashville című, jelenleg is futó zenés sorozatot már kifejezetten együtt készítették, Khouri íróként, rendezőként és producerként dolgozott rajta, Burnett zenei producerként és szerzőként közreműködött.

Callie Khouri szívesen alkalmazza férje, T-Bone Burnett zenéjét Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez

Nancy Carell (Nancy Walls) és Steve Carell

Az Office amerikai változatának főszereplője és producere volt Steve Carell, felesége, Nancy pedig Carole Stillst játszotta hét epizódban – egy olyan nőt, aki nem tudja eldönteni, hogy kell-e neki a férje karaktere, Michael Scott. Amikor először látta őket Dwighttal, azt gondolta, egy meleg párral van dolga, aztán lenyűgözte, ahogy Michael szórakoztatja a gyerekeket, az első randijuk viszont rögtön balul sült el, miután a férfi egy másik nőt is elhívott a rendezvényre. Nancy emellett a férje egyik mozifilmjében, A 40 éves szűz-ben is feltűnt.

Nancy és Steve Carell az Office-ban is randiztak Forrás: AFP/Cindy Ord

Görbe Nóra és Gát György

Görbe Nórának két gyermeke is született Gát György rendezőtől, Anna 1983-ban, Márton 1989-ben. Az ismertséget a színésznő számára meghozó Linda pont a közbenső időszakban, 1983 és 1989 között ment a tévében, vagyis az egész szériát egy párként forgatták le. Görbe Nóra 2006 óta már dr. Ormos Péter felesége, de volt férjével a mai napig jó a viszonya, az idén is együtt dolgoztak az új Linda forgatókönyvein – tervezik ugyanis, hogy feltámasztják a klasszikus sorozatot. Erről bővebben itt olvashat.

Görbe Nóra és Gát György a mai napig jóban vannak Forrás: Origo

Csűrös Karola és Horváth Ádám

Horváth Ádámnak a második felesége Csűrös Karola, de már 1966 óta, majdnem ötven éve élnek házasságban. A rendező mindhárom tévésorozatába, a Széchenyi napjai-ba, a Szomszédok-ba és az Életképek-be is bevitte feleségét, melyek közül a Szomszédok országos ismertséget hozott mindkettejük számára - a 331 epizódból 190-et Horváth rendezett, Csűrös pedig majdnem az összesben, 323-ban szerepelt. A forgatás alatt a rendező állítólag éppen a feleségével volt a legszigorúbb, így szerette volna megelőzni a kivételezésről szóló pletykákat. Horváth Ádámot kérdeztük arról, folytatódhat-e valaha a Szomszédok, válasza itt olvasható.

Csűrös Karola és Horváth Ádám közel 50 éve házasok Forrás: MTI

Szabó Zsófi és Nagy Tamás Grande

Olyan is előfordul természetesen, amikor a párok nem kezdettől fogva dolgoznak együtt, hanem éppen a közös munkafolyamat során szeretnek egymásba. A hazai sztárvilágban ez történt Szabó Zsófival és a Jóban Rosszban producerével, Nagy Tamás Grandéval is, akik a hírek szerint 2013-ban jöttek össze, miközben Nagy már 2008-ban executive producer volt, Szabó Zsófi pedig egy évvel később került a színészgárdába. Az idei év sűrű volt mindkettejük számára, előbb Nagy távozott a produkciótól, majd hivatalosan is szakítottak, végül Szabó Zsófi átment az RTL Klub-hoz, ahol jelenleg az X-Faktor kísérőműsorát vezeti.

Szabó Zsófi és Nagy Tamás Grande útjai már különváltak Forrás: RTL Klub / Facebook