Weisz Fanni: Örömöt éreztem, minden félelem nélkül

Weisz Fanni
Vágólapra másolva!
Októberben került újra az M1 képernyőjére az Ég, föld, férfi, nő című műsor, melyben Weisz Fanni és Nagy Sándor közösen járják az országot. A modellként megismert lány szavak nélkül is kiválóan kommunikál, és bár elsőre kicsit furán hangzik, hogy siket műsorvezetőt választott a csatorna, akadálymentesen zajlanak a forgatások, és nem okoz gondot, hogy másként fejezi ki magát. Az országjáró sorozatot különlegessé teszi, hogy a páros sajátos módon éli meg és beszéli át a történteket, a sikeres modell pedig örül, hogy bátorságot kapott a tévés szerepléstől. Weisz Fanni az Origónak mesélt az első közös forgatásról, kedvenc városáról és következő céljairól.
Vágólapra másolva!

Meglepődtél, mikor felkértek az Ég, föld, férfi, nő egyik műsorvezetőjének? Rögtön elfogadtad, vagy vacilláltál?

Korábban egy alkalommal Borbás Marcsi vendége voltam a Gasztroangyal-ban, és ott merült fel először benne, hogy kellene olyan tévéműsor, aminek a háziasszonya lehetek. Nagyon örültem, és jó érzés volt, hogy ennyire hisz bennem. Aztán egyszer csak egy idő után jelentkezett, hogy akkor itt az idő, kezdjük el. Óriási meglepetés volt számomra, mert igazán sosem gondoltam, hogy ő ezt valóban komolyan is gondolja. Abban a pillanatban, mikor realizáltam, hogy én egy tévéműsort fogok vezetni a tévében, színtiszta örömöt éreztem, minden félelem nélkül. De azért azt be kell vallanom, hogy ezt a bátorságot jórészt Marcsi személye adta.

Borbás Marcsi ötlete volt, hogy műsort vezessen Forrás: Ég,föld,férfi,nő /Facebook

Mit szólt a családod, hogy ilyen munkát kaptál? Nem féltettek?

Minden döntést egymagam hozok meg az életben, de a családtagok véleményét minden alkalommal kikérem. Ezúttal is így volt, úgyhogy átbeszéltük a lehetőségeket. Ők azok, akik mindig a legjobbat akarják nekem, bennük bízom a legjobban, ők pedig úgy gondolták, hogy jó döntést hoztam.

Milyen a műsorvezető partnereddel, Nagy Sándorral együtt dolgozni? Nem ijedt meg az első közös munkanapon?

Emlékszem, hogy az első találkozásnál megjelent a szemében egy kis bizonytalanság, mikor tudatosult benne, hogy nem egy nyelvet beszélünk. Én ezt rögtön megláttam rajta, és ebből még több bátorságot merítettem. Arra gondoltam, meg kell győznöm arról, hogy szót fogunk érteni, és attól a perctől kezdve kiválóan működik köztünk a kommunikáció. Számomra nagy öröm, hogy kicsit elkezdett jelelni is, ráadásul nagyon vicces, jó humorú emberről van szó, minden forgatás alkalmával jól érzem magam.

Van olyan emlékezetes sztoritok, ami a mai napig megmosolyogtat?

Nagyon sok emlékezetes történetem van, a legtöbb helyszínen történik valami olyan, amiről szívesen mesélek. Az egyik legszórakoztatóbb a kalandparkos próbaforgatáson történt nyáron. Az egyik hatalmas fa tetején állva Sanyi átkiabált nekem, hogy mehetek utána, amit én persze nem hallottam. Pár hangos kiabálás után rájött, hogy ez így nem fog menni, úgyhogy a stábnak szólt oda, hogy valaki jelezzen nekem, hogy bátran jöhetek.

Legviccesebb élménye a kalandparkból van Forrás: Ég,föld,férfi,nő /Facebook

Szinte az egész országot bejártátok már az elmúlt hónapokban. Van kedvenc magyar településed?

A szülővárosomról, Pécsről indultunk el, és a műsor forgatása alatt tudatosult bennem igazán, hogy ez a város mennyire gyönyörű. Korábban természetesnek tűnt a szépsége, hisz ott nőttem fel, megszoktam a látványát. De miután össze tudtam hasonlítani más településekkel, valahogy egy kicsit más szemmel kezdtem tekinteni rá. Nyilvánvalóan elfogult vagyok, és nekem mindig a legszebb lesz. De hozzátenném, hogy nem gondoltam volna, hogy Magyarország ennyire szép. Érdemes egy kicsit körülnézni benne, mert sok olyan apró csodát rejt, amiről nem is tudunk. Érdemes a kirándulást, városnézést belföldön kezdeni, ezt én is most tanultam meg.

Ezek szerint sok új várost ismertél meg a műsorban. Melyik forgatási helyszín a kedvenced az eddigiek közül?

Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert mind olyan szerethető. Igazából nem tudok kiemelni egy-egy szépséget, mert minden adásban több kedvencem is volt. Igen hosszú lenne a lista, és nem lenne fair kiemelni egyet a többi közül. Azt elárulom, hogy különösen szerettem azokat a jeleneteket ahol gyerekekkel vagy állatokkal forgattunk.

Leginkább az állatokkal való forgatásokat élvezte Forrás: Ég,föld,férfi,nő /Facebook

Több mindennel foglalkoztál már korábban is, esélyegyenlőségi aktivista vagy, szépségkirálynő, modell és műsorvezető. Mire vagy a legbüszkébb?

Minden olyan dolog büszkeséggel tölt el, amibe belevágtam és be tudtam fejezni. Aztán ugyanúgy fontosak azok a dolgok is, amiket másokért tettem. Minden feladatomban és munkámban igyekszem segíteni másoknak, számomra egész más dolgok a fontosak az életben. Jobban hagyatkozom az érzéseimre, mint a néha feleslegesen elhangzó vagy zajló dolgokra.

Milyenek a visszajelzések, szeretik a nézők, ahogy vezeted a műsort? Te elégedett vagy magaddal?

Rengeteg levelet kapok a nézőktől, nagyon szépeket. Ezekből azt a következtetést vonom le, hogy szeretik a műsort és szeretik, ahogy én megjelenek a képernyőn. Ez azért esik különösen jól, mert magam adom, s ez azt is jelenti, hogy ilyennek szeretnek az emberek, amilyen vagyok.

Jól érzi magát ebben a műsorban Forrás: Ég,föld,férfi,nő/ Facebook

Mivel szeretnél foglalkozni a jövőben? El tudod képzelni magad hosszútávon a képernyőn?

Természetesen a modellkedés nagyon fontos nekem, hisz már nyolc évesen kijelentettem, hogy modell szeretnék lenni, ha felnövök. Most úgy érzem, egy teljesen új fejezet érkezett el az életembe az Ég, föld, férfi, nő sorozattal, nagyon szeretem csinálni. Úgy érzem, ez a műsor óriási előrelépést jelenthet és elindíthat egyfajta szemléletváltást az embereknél, jó irányba formálja az ifjúságot. Örülök, hogy mindennek a része lehetek, a jövőben is biztosan élni fogok az olyan lehetőségekkel, amikben ennyi pozitívumot látok.