A 100 legjobb pasi a tévéből: Nagy Ervin

Nagy Ervin
Vágólapra másolva!
A sajtónak mindig érdekes, ha valamit csinál, de túl sok pletykával nem szolgál számukra. A színházi és filmszerepek élveznek előnyt az életében, de a képernyőn is láthattuk már: a magyar HBO Terápia című sorozatában sármos vállalkozót alakított. Nagy Ervin mindig képes a megújulásra, és szereti, ha konkrét célokért küzdhet.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja, most a tizenhetediknél tartunk.

Ezúttal tehát Nagy Ervin került fel a listánkra.

A sármos színész nem hiányozhat a listáról Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Sportoló családból származik, édesanyja Kecskeméti Margit kézilabdázó, édesapja id. Nagy Ervin labdarúgó. Őt már fiatalként is inkább a színészet érdekelte, noha máig fontos szerepet kap az életében a mozgás. 1999-ben végzett a Színművészetin, majd rögtön szerződést kínált neki a Katona József Színház. Sokoldalúságát az elmúlt években több ízben bizonyíthatta, prózai színészként és énekesként is kiállt a közönség elé.

A Kramer kontra Kramer című színmű próbáján Forrás: MTI/Kollányi Péter

1998-ban kapott először filmszerepet, Koltai Róbert vígjátékában, az Ámbár tanár úr-ban alakította Selmeczi Gézát. Ezt követte a Nincsen nekem vágyam semmi című drámájának főszerepe, majd többek közt A hídember, az Állítsátok meg Terézanyut! és a Kaméleon.

A tévében először 2012-ben tűnt fel, a dúsgazdag Abonyi Máté karakterét bízta rá a magyar HBO.

Korábban is keresték tévés szerepekkel, de nem tartotta egyik sorozatot sem olyan minőségűnek, amire igent mondott volna.

A sorozatban sikeres, ám eléggé arrogáns vállalkozót alakít, aki vezérigazgatója és fő részvényese az Abonyi Gyógyszergyár Zrt.-nek. A gazdasági válság a cégére is hat, ezért több ember munkáját kénytelen megszűntetni. Egy volt alkalmazottja három hónappal később megöli fiatal feleségét, kétéves lányát és újszülött fiát, végül magával is végez. Az esetet Máté képtelen feldolgozni, pszichológus segítségét kéri.

A Terápia című sorozatban tűnt fel Forrás: MTI/Kallos Bea

Szinkronszínészként is aktív, jellemzően Johnny Depp, Matthew McConaughey és Chris Hemsworth szólal meg a hangján. A sármos színészt több alkalommal díjazta a szakma, a Jászai-Mari díj és Vastaps-díj mellett például A legjobb férfi mellékszereplő és a Legjobb 30 év alatti férfi színésznek járó díjat is megkapta.

Nem az alkat és a külcsín dominál

Az ismertségről nemrégiben így mesélt az Origo Kultúra rovatának: "Azt a részét élvezem, hogy hatással tudok lenni az emberekre. Hogy fontos, mit gondolok, mi mellé állok. Jó érezni a személyiségem súlyát. Ebben szerintem már nem az alkat vagy a külcsín dominál, hanem az egyéniség, amivé kiforrottam. Az nagyon jó visszajelzés számomra, ha ez érdekli az embereket."

Élvezi, hogy hatással lehet az emberekre Fotó: Bielik István - Origo

Akkor azt hangsúlyozta, hogy nem bánja, ha elmúlik ez a szépfiú-időszak. "Amíg a hozzáállásom kutakodó és friss, addig nem lehet nagy baj. Szerintem minden évben meg tudok újulni, ébren tudom tartani az érdeklődést. Mindig van valami, amivel figyelmet keltek, és a sajtónak is izgalmas, hogy a Nagy Ervin épp mit csinál."

Fontos számára a család

2010 májusában született meg gyermeke, ekkor egy év pihenőre vonult, hogy a családjával tölthesse az idejét. Váczi Rozival hosszú ideje alkotnak egy párt, a médiában Lolával csak ritkán szerepelnek. Az interjúkban gyakran utal arra, hogy megváltoztatta az apa szerep, a lánya a legfontosabb az életében.

Sok nő odavan érte, de már megtalálta a párját Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Ma már újra rendszeresen sportol - tavasztól őszig biciklivel jár- , pár évre elhanyagolta a mozgást, de nem akart kicsúszni a zsánerből, így összeszedte magát és nagy figyelmet fordít a külsejére.

Ennek meg is van az eredménye, mutatunk még néhány képet a színészről:

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Forrás: Nagy Ervin / Facebook

Forrás: Nagy Ervin / Facebook