A TV2 nem kapott tájékoztatást Berki Krisztián rendőrségi ügyeiről

Éden hotel Berki Krisztián Éden hotel Berki Krisztián Éden hotel sajtótájékoztató Berki Krisztiánnal
Éden hotel sajtótájékoztató Berki Krisztiánnal
Vágólapra másolva!
A mifocink.com kínos kérdéseket tett fel Berki Krisztián rendőrségi ügye kapcsán a TV2 csoport munkatársainak az Éden Hotel sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A TV2 műsorvezetője ellen a VI. kerületi rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya is nyomozást folytat több millió forintos csalás és sikkasztás vádjával. A mifocink.com riportere arról érdeklődött, hogy a TV2 miért bízott új műsort Berki Krisztiánra, mikor korábban Damu Rolandtól rendőrségi ügyeire hivatkozva távoldott el.

Berki az Édes Élet-ben való szereplése után a február 23-án startoló Éden Hotel műsorvezetője lesz. A stáb 2,5 hónapot töltött Costa Ricán, a játékosok 20 millió forintos fődíjért játszottak. A formátum sok százmillióba került: több tucatnyi játékost kellett kiutaztatni, jelentős méretű stáb dolgozott rajta, a helyszín kialakítása nem volt ingyen, ezért is lehet kellemetlen a TV2 számára, hogy egy leforgatott, de még adásba nem került kulcsfontosságú műsor vezetőjével kapcsolatban rendőrségi eljárást emlegetnek.

A rendőrség nem adhat tájékoztatást

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az Origo kérdésére annyit válaszolt, hogy "az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében adatvédelmi okok miatt nem áll módjukban tájékoztatást adni."

Tavaly októberben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség által felügyelt vizsgálatról számolt be a Blikk, a lapnak akkor dr. Bagoly Bettina főügyészségi sajtószóvivő meg is erősítette az információt. "A nyomozás jelenleg is folyamatban van a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán. A folyamatban lévő nyomozásról az ügyészség részéről további tájékoztatás nem adható."

Berki Krisztiánnal kapcsolatba került egy angol sportüzletember is. John Marshall, aki a Vác focicsapatát vette meg, szintén beszélt a TV2 mostani sztárjáról a DIGI Sporton. A Reggeli Start című műsorban, még 2013-ban, nem dicsérte őt. Visszafogottan úgy jellemezte Berkit: inkompetens és nem becsületes. A videón mindezt a 4. perctől láthatják.

A TV2 megkeresésünkre annyit közölt, hogy nem kaptak hivatalos értesítést az ügyről.