Bement a Balatonba, tíz centivel megemelkedett a vízszint

Balatoni nyár
Vágólapra másolva!
Megújulva tér vissza a képernyőre a közmédia szórakoztató magazinműsora, a Balatoni nyár. A június 15-ei hét egyik műsorvezetője Sipos Dávid Günther lesz, aki évek óta együtt dolgozik a stábbal - de főként a Petőfi Rádióból lehet ismerős. A kezdésre fogyókúrával készül, legszebb nyári emlékeit pedig Zoltán Erikának köszönheti.
Vágólapra másolva!

Négy évvel ezelőtt is dolgozott már Révfülöpön az MTVA-val, képernyőn azonban most láthatják először a nézők. "Kezdetben rendezőasszisztens és technikai rendező voltam, majd 2012-ben lettem riporter, illetve műsorvezető a Petőfi Rádiónál és a szórakoztató főszerkesztőségen, onnantól kezdve riporterként és szerkesztőként is dolgoztam a Balatoni nyár-ban."

"Nagy öröm ez a munka számomra, mert egyrészt a nagyapám badacsonytomaji, tehát

megvan a balatoni kötődésem, sokat nyaraltam a vízpartnál.

Másrészt olyan közeg számomra, amit nagyon szeretek és gyönyörűnek tartok. Azt gondolom, hogy az elmúlt években szerzett helyismeretem és tapasztalatom segíteni fog a munkában"- mesélte.

Évek óta dolgozik a stábbal Forrás: MTVA/Penziás Nikolett

Párosként hétfőn debütálnak

A balatoni műsor délutánonként lesz képernyőn, műsorvezető párosok váltják majd egymást kéthetente. Sipos Dávid Günther társa Rátonyi Krisztina lesz, akivel több mint tíz éve nagyon jó barátok. "Tizennégy éves korunk óta ismerjük egymást, egy színi tanodába jártunk, mind a ketten Takács Vera-növendékek vagyunk. Dolgoztunk együtt a tévében, de olyan sosem volt, hogy párosban lettünk volna műsorvezetők.

Valahogy mindig elsodort az élet minket egymástól, most kipróbáljuk, milyen valamit közösen csinálni.

Nem feltétlen könnyíti meg a munkát, hogy jóban vagyunk, koncentrálnunk kell majd arra, hogy mivel nagyon sok közös élményünk van, ne olyan legyen az adás, mintha két barát leülne beszélgetni, nem szabad majd belefeledkeznünk a múltba."

Régóta jóban vannak, de még nem vezettek közös műsort Forrás: MTVA/Penziás Nikolett

Az első balatoni emlékei a diszkóhajóról vannak, ahol ötévesen beleszeretett Zoltán Erikába. "Mikor elindult Siófokra a hajó és megszólalt a zene, mindig az első sorban táncoltam. Ismertem az összes szöveget, máig bennem maradt, ahogy Csepregi Éva, Karda Bea, Szűcs Judit és társaik énekeltek, meghatározó élmény volt számomra."

Nem marad ki a rádiózás sem

Hétköznap a Balatonon forgat majd két hónapon keresztül, hétvégén viszont visszajön Budapestre és a Petőfi Rádióban vezeti az Ej, mi a cool című műsort. "Próbálok előre pihenni, feltöltődni erre az időszakra, de nagyon remélem, hogy a műsorvezetés mellett kicsit ki is tudunk kapcsolódni. A környezet, a táj miatt biztosan kellemes lesz, ötleteket merítek majd lent a parton a rádióhoz, miközben jól érzem magam mindkettő munkakörben."

"Fogyókúrával készülök a Balatoni nyár-ra. Százhúsz kilós voltam kamaszként, mikor bementem a Balatonba, tíz centivel megemelkedett a vízszint. Húsz éves korom óta fogyókúrázom, mikor felkértek a munkára, elkezdtem újra sokkal jobban figyelni az alakomra.

mi hétfőn már Révfülöpön leszünk Krisztával. Vasárnap lesz a születésnapom, úgyhogy a 29. életévemet már tévés műsorvezetőként kezdem" - mondta.