Leköszönt a gyerekpornó miatt letartóztatott rendező

Screen Actors Guild Foundation Inaugural New York Golf Classic GettyImageRank1 Club Topics VERTICAL GOLF USA New York State Donald Trump Westchester Arts Culture and Entertainment Attending Screen Actors Guild National Jace Alexander Classic Briarcliff Ma
BRIARCLIFF MANOR, NY - OCTOBER 07: Jace Alexander attends the Screen Actors Guild Foundation Inaugural New York Golf Classic at Trump National Golf Club Westchester on October 7, 2013 in Briarcliff Manor, New York. Theo Wargo/Getty Images for SAG Foundation/AFP
Vágólapra másolva!
A július végén letartóztatott Jace Alexander nélkül működik tovább a rendezők szakszervezete, a férfi lemondott alelnöki posztjáról.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, az Esküdt ellenségek és a Ments meg! rendezője, Jace Alexander gépén gyerekpornót tartalmazó fájlokat találtak. Le is tartóztatták, a bíróságon novemberben kell megjelennie – ha elítélik, hét év börtönt kaphat.

Jace Alexander 2013-ban Forrás: AFP/Theo Wargo

A férfi augusztus 3-án lemondott tisztségéről, amelyet a több mint 15 ezer rendezőt tömörítő szakszervezetben, a Directors Guild of Americában (DGA) töltött be.

Ő volt a testület második alelnöke,

ezt a pozíciót pedig már a DGA honlapján is üresnek jelölik, az októberben esedékes nemzeti gyűlésen fognak új vezetőt választani.

A rendezők szakszervezete nemcsak a tagok érdekeit védi, de komoly befolyása van a szakmára is: az általuk kiosztott díj a legtöbb esetben biztos előjele a rendezői Oscarnak, idén sem volt ez másként.