Tisztújítás a rádiósok szakmai szervezetében

Turi Árpád, RAME, Class FM
Vágólapra másolva!
2012. október 12-én alakult meg a hazai rádiózás országos és regionális szereplőinek első önálló szakmai érdekképviseleti szervezete, a Rádiós Médiaszolgáltatók Egyesülete. A RAME legtöbb tisztségviselőjének mandátuma lejárt, ezért a 2015. október 7-én megtartott közgyűlésen tagjai megválasztották az Egyesület elnökét, két elnökségi tagját és két felügyelő bizottsági tagját. 
Vágólapra másolva!

A szervezet a rádiós érdekképviselet mellett azt tűzte ki legfőbb feladatának, hogy a szakma valamennyi kulcsszereplőjével egyetértésben, nemzetközi sztenderdek alapján működő, egységes és hiteles piaci hallgatottsági kutatás létrejöttét segítse elő.

A rádiós hallgatottsági kutatást végző TNS Hoffmann Kft. – Mediameter Kft. konzorcium nemzetközi gyakorlatban is bevált, a brit RAJAR mintájára kialakított módszertana megteremtette a magyar rádiós piaci szereplők hallgatottságának egységes és hiteles meghatározását - közölte a RAME. A kutatást a reklámszakma szereplői és a hirdetők is elfogadták, ennek eredményeképp

a rádiós piac az elmúlt három évben 27%-os bevételnövekedést ért el.

A hároméves RAME legtöbb tisztségviselőjének mandátuma lejárt, ezért a 2015. október 7-én megtartott közgyűlésen tagjai megválasztották az Egyesület elnökét, két elnökségi tagját és két felügyelő bizottsági tagját.

A szervezet elnökének ismét Turi Árpádot választották Forrás: Class FM

A szervezet elnökének ismét Turi Árpádot, a Class FM vezérigazgatóját, az elnökség tagjainak pedig dr. Radetzky Andrást (Magyar Katolikus Rádió) és Módos Mártont (Inforádió) választották meg. A Felügyelőbizottság elnöke ez év márciusától dr. Takács-Kovács Gabriella (MTVA), tagjai pedig Kiss Anikó (Music FM) és Nagy Tamás (Jazzy, Klasszik Rádió) maradtak.