A Nagy Duett remekelt, a Kismenőket lepöckölték a 2. helyről

Kulcsár Edina
Vágólapra másolva!
18–49-ben és hétköznap este az RTL az úr, de hétvégén és főleg teljes lakosságban erős a TV2, a két új show-jának köszönhetően. A Dunán továbbra is Gundel Takács és Terence Hill a legnépszerűbb.
Vágólapra másolva!

A hetet ezúttal is A Nagy Duett nyerte, akárcsak premierje hetében, az 1 millió 326 ezer néző igen szép teljesítmény. A Kismenők viszont teljes lakosságban is esett, egymillió alá került, így megelőzte a Barátok közt a heti listán. A gyerekes tehetségkutatót így is az összes tévé előtt ülő magyar épp negyede választotta.

Hétköznap esténként továbbra is az RTL Klub uralkodik, jelzi ezt a listán következő trió, az RTL Híradó, a Farm és az Éjjel-nappal Budapest. Hetedik a Tények, a legnézettebb heti sorozat pedig újfent a Szulejmán lett. A Cobra 11 egykor az RTL erős fegyvere volt a Napló ellen, most nem bírt a Nagy Duett-tel.

Kulcsár Edinának hangja is van Forrás: TV2

A közmédia legnézettebb műsora a Maradj talpon! volt a múlt héten, legerősebb adása 504 ezret tudott. Az Alpesi őrjárat is viszonylag szépen termel, a Forma-1-es futam pedig elég szerencsétlen időpontban volt a magyar nézők számára, ezért félmillió alá esett a nézettsége.

Forrás: Origo / Nielsen

18–49

Kereskedelmi célcsoportban is a Nagy Duett nyert, láthatóan megérte visszahoznia a TV2-nek, noha a sztárgázsik és nagy stáb miatt sem lehet olcsó műsor. Ebben a korosztályban a következő három helyet az RTL Klub vitte el, még a Dr. Csont is megelőzte kicsivel a Kismenőket, amely 20 százalékos közönségarányt tud 18–49-ben, miközben 26-ot hoz teljes lakosságban, azaz sok az idős nézője.

A Farmnak a csütörtöki, az RTL Híradónak a vasárnapi volt a legnézettebb adása. A Forma-1-nek közel 35%-os közönségaránya volt (reggel), más műsor ilyet nem tudott.

Hétvége

A szombati grafikonon látszik, hogy a Kismenők ugyan heti szinten a másodikról a harmadik helyre csúszott, de egyáltalán nem kell temetni.

Forrás: Origo / Nielsen

Miközben az RTL Klub vígan nyer hétfő és péntek közt, a hétvégi estéket a TV2 viszi el, ez világosan látszik a vasárnap esti grafikonon is. Az RTL Híradó még nyer, utána a Nagy Duett uralkodik, ennek végével azonban megzuhan a TV2, és megint a riválisa vezet. Egyben az is látszik, hogy magyar nézők tízezrei filmvégeket néznek, egyáltalán nem érdekli őket, ha nem látták egy alkotás első hatvan percét, elég csak a végét – gondolják.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha a heti közönségarányt nézzük, kiderül, hogy teljes lakosságban, egész napot vizsgálva a TV2 nyer kicsivel, de a hirdetőknek kedves korosztályban már az RTL Klub, méghozzá nagy fölénnyel.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen