Szétszéledtek, de próbálkoznak a Szívtipró gimi diákjai

Heartbreak High Szívtipró gimi
Vágólapra másolva!
A kilencvenes évek meghatározó tinisorozata volt a Szívtipró gimi, egy ausztrál középiskola tanulóinak bemutatásával a világ nagyjából harminc országában segíthetett a tinédzsereknek saját problémáik megoldásában. A széria erőssége volt a sokszínű, markáns arcokból álló szereplőgárda, pár színészről kiderítettük, hogy mi történt vele a sorozat vége óta, vagyis az elmúlt tizenhét évben.
Vágólapra másolva!

Aki a kilencvenes években volt kamasz, bizonyára jó szívvel emlékszik a Heartbreak High című sorozatra, magyar címén a Szívtipró gimi-re. Az 1994 és 1999 között futott ausztrál szériát leginkább azért szerettük, mert teljes nyíltsággal beszéltek benne olyan súlyos témákról, mint a homoszexualitás, a rasszizmus, az örökbefogadás vagy az alkoholizmus – ráadásul úgy, hogy az egy percig sem vált szájbarágóssá vagy demagóggá.

Teljes természetességgel beszélgettek mindenről Forrás: Network Ten

A sorozatbeli középiskola, a Hartley High tele volt karakteres diákkal, akik Sydney egy kevésbé jó környékén alkottak multikulturális közeget, egy részük kimondottan zűrös családból származott. A tanulók állandóan cserélődnek, pár kivételtől eltekintve nemigen voltak jelen több évadon keresztül – közülük a legemlékezetesebbeknek jártunk utána. Lássuk, mi minden történt a színészekkel az elmúlt tizenhét évben.

Alex Dimitriades (Nick Poulos)

A Szívtipró gimi-vel, illetve a Szívtipró kölyök című előzményfilmmel kezdett el színészkedni, majd olyan filmekben láthattuk, mint A szellemhajó vagy a Virtuális csapda. Az itthon is látott sorozatok közül az Oroszlánkölykök-ben és A penge élé-ben volt benne hosszabban, idén pedig

indul vele a Secret City egy mindenféle politikai összeesküvésben részt vevő titkos városról.

Színházban is játszik, ausztrál klubokban pedig DJ-ként is lehet találkozni vele.

A Summer Coda című, 2010-es filmben Forrás: Revival Film Company

Abi Tucker (Jodie Cooper)

A Szívtipró gimi után több sorozatban is láthatták a magyar nézők, előbb a Titkos életünk-ben, majd a McLeod lányai utolsó két évadjában játszott – azóta viszont alig tűnt fel a képernyőn, 2010 óta csupán két kisebb szerepben láthattuk. Zenészi karrierjét viszont azóta is építgeti – már a Szívtipró gimi-ben is énekelgetett –, tavaly jelent meg a harmadik stúdióalbuma. Partnerétől, Chris Rochestertől két kislánya van, 2014-ben, illetve 2015-ben születtek.

A McLeod lányai idején Forrás: Hallmark Channel

Scott Major (Peter Rivers)

A már rövid hajú színész benne volt az Otthonunk és a Mindig zöldebb című szériákban, az ausztrálok vezető szappanoperájában, a Neighbours-ben több mint ezer epizódban megjelent, negyvenet rendezett is.

Saját produkciós céget is alapított Bathroom Floor Productions néven,

rövid áldokumentumfilmet készített például motivációs trénerekről. Az edinburghi Fringe fesztiválon Both Sides of the Bar című darabjával mutatkozott be, A vagina monológok-ra válaszul pedig színpadra vitte a The Fellatio Monologues-t. A csaja Dallas Frasca rockénekesnő.

A Neighbours karakterfotóján Forrás: FremantleMedia

Salvatore Coco (Con Bordino)

Jó néhány ausztrál sorozatban, illetve tévéfilmben szerepelt – benne volt ő is A penge élé-ben és az Otthonunk-ban –, de hazájában különféle fesztiválok, gálák ceremóniamestereként, jótékonysági estek házigazdájaként is igen népszerű.

Van egy zenekara, az F.B.I.

(Full Blood Italians, vagyis Ízig-vérig Olaszok), amellyel rendszeresen fellép esküvőkön és olasz vonatkozású rendezvényeken, az ausztráliai olasz emigráció 50. évfordulós ünnepségére is őket hívták.

Profilképe a Twitteren Forrás: Twitter/Salvatore Coco

Callan Mulvey (Bogdan Drazic)

A színész külseje igencsak megváltozott a Szívtipró gimi óta, ennek azonban szomorú oka van: 2003-ban kis híján életét vesztette egy karambolban. Arcát és állkapcsát több helyen titánium beültetéssel kellett pótolni, és a bal lába is súlyosan megsérült.

A Batman Superman ellen premierjén Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide picture alliance/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Ekkor el is tűnt pár évre a nyilvánosság elől, de 2007-től egyre több szerepet vállalt, vendégeskedett a McLeod lányai-ban, a Rush – A hajszá-ban pedig már hosszabban benne volt. Láthattuk a 300: A birodalom hajnalá-ban, az Amerika kapitány: A tél katonájá-ban, legutóbb pedig a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalá-ban – ezzel ő lett az első színész, aki egyaránt feltűnt a Marvel, illetve a DC univerzumához tartozó filmekben.

Lara Cox (Anita Scheppers)

Olyan sorozatokban játszott komolyabb szerepet, mint a Startolj rá! vagy Az elveszett világ, de több filmben is láthattuk, például a Kenguru Jack-ben vagy A tengerészgyalogos 2-ben. Reklámszerepeket is szívesen vállal, altatót, allergiás gyógyszert is reklámozott már, a WWF ausztráliai tagozata is forgatott vele egy kisfilmet:

Emma Roche (Danielle Miller)

Őt foglalkoztatták legkevésbé a színészek közül, a Szívtipró gimi után csak egyetlen kis szerepe volt a Wildside egyik epizódjában. Egy ideig Londonban élt, színdarabokban játszott, majd beválogatták a már említett Neighbours-be, de még azelőtt lecserélték Carla Bonnerre, hogy a képernyőn megjelent volna – végül csak Bonner testdublőrje lehetett egy motoros jelenetben.

Egy ideje nem lehet hallani róla Forrás: Commeau Cinema

Jon Pollard (Alan Bolton)

Legutóbb a Szentek kórháza című sorozatban tűnt fel, de annak is már tizenegy éve. A Szívtipró gimi után ezzel együtt hét szériában vendégszerepelt, és két tévéfilmben játszott – úgy tűnik, a színészetnél jobban érdekli a festészet, illetve, hogy nemzetközi gördeszkás és extrémsportversenyeken szerepeljen.

Inkább gördeszkázik, mint színészkedik Forrás: Network Ten

Vince Poletto (Matt Logan)

A széria után őt sem foglalkoztatták túl sok produkcióban, sorozatok közül egyedül a Fat Tony & Co-ban szerepelt hosszabban. Ő is benne volt a Szentek kórházá-ban, legutóbb pedig a Danger 5-ban, egyébként pszichológiából szerzett időközben diplomát.

Nem halmozzák el ajánlatokkal Forrás: Vince Poletto

Ada Nicodemou (Katerina Ioannou)

A Szívtipró gimi rajongói talán felismerték a Mátrix-ban, ő játszotta a Dujour nevű csajt, akinek a fehér nyúl volt a vállára tetoválva. 2000-től az Otthonunk című szappanopera köti le ideje nagy részét, több mint 1300 epizódban szerepelt eddig – miközben megnyerte az ausztrál Szombat esti láz, a Dancing with the Stars harmadik évadját. 2007 óta egy Chrys Xipolitas nevű restaurátor felesége, egy fiuk van.

A Mátrixban is feltűnt Forrás: Warner Bros.