Soha nem volt még ennyi meleg karakter a tévében

|storyid=351489758| Jeffrey Tambor plays Maura on the new drama Transparent on Amazon Prime.
Jeffrey Tambor plays Maura on the new drama Transparent on Amazon Prime.
Vágólapra másolva!
Egy amerikai melegjogi szervezet, a GLAAD számítása szerint soha nem volt még ennyi meleg karakter a tévében, mint az idei évadban – mégsem elégedett maradéktalanul.
Vágólapra másolva!

A GLAAD minden évben megvizsgálja az amerikai tévék főműsoridejét abból a szempontból, hogy a fikciós műsorokban mennyi a meleg, biszexuális vagy transznemű karakter. Idén minden eddiginél többet számoltak össze, 118 sorozat 895 szereplőjéből 43 tartozott a fenti kategóriák valamelyikébe.

21 éve, amióta a szervezet figyeli a médiát, soha nem volt még ilyen magas ez a szám. Tavaly például 35 LMBT karaktert számoltak össze, a transznemű figurák száma pedig több mint a duplájára nőtt, a tavalyi 7 helyett idén már 16 ilyen alakot láthattunk a tévében.

Talán ő a legismertebb transznemű karakter, a Transparent főhőse Forrás: Amazon

Jellemzően még mindig a meleg férfiakat ábrázolják a legszívesebben, az LMBT karaktereknek 49 százaléka ebbe a kategóriába tartozik. A legtöbb ilyen szereplő egyébként az ABC sorozataiban van a nagyobb csatornák közül.

A GLAAD a jó eredmények ellenére sem elégedett maradéktalanul, szerintük aggasztó, hogy sok leszbikus vagy biszexuális nőt megölnek a történet szerint, 2016 eleje óta több mint 25 ilyen haláleset volt a sorozatokban, például a The Walking Dead-ben (dr. Denise Cloyd) vagy a The 100-ben (Lexa) is.