Egy lista, ahol a Walking Dead csak az 50., Dr. Csont meg sehol nincs

Walking Dead
Vágólapra másolva!
Van pár meglepetés a Guardian-féle listán, egyáltalán nem tükrözi a magyar tévézők (Szulejmán, Dr. Csont, Castle) ízlésvilágát.
Vágólapra másolva!

Az év vége a listák időszaka is a sajtóban, sok újság összegzi az év legrosszabb éttermeit, szállodáit, nőit, férfijait, 2016 legjobb reklámjait, autóit, telefonkészülékeit, összeszedik az év médiaszemélyiségeit, egybegyűjtik az átveréseket, nagy csalódásokat, sztárszakításokat, hogy aztán kezdődjön minden elölről 2017-ben. A Guardian sem kivétel, a sorozatokat tette egy szerény, top 50-es listába.

Fleabag Forrás: BBC

Náluk egy dokusorozat lett az első, a Bolygónk, a Föld második menete, utána a magyar nézőknek jóformán ismeretlen Fleabag jön a sorban, ez a BBC3-on ment. A Stranger Things náluk harmadik, ezt mi is méltattuk, a Happy Valley és a The Night Of, az Aznap éjjel követik. Utóbbi tényleg remek sorozat, HBO-s munka.

A tízben ott van még a Black Mirror, a The Night Manager vagy a Transparent. A Westworld csak 12. a sorban, az amerikai sajtó által ünnepelt American Crime Story: The People Vs OJ Simpson pedig csak a 16. Még mindig jobb, mint a Trónok harca 21., vagy a Fiatal pápa 24. helye, de a Szilícium-völgy sem lehet túl büszke a 33. pozícióra.

Walking Dead Forrás: AMC

A Magyarországon, a tévében is leadott Deutschland 83 (Volt egyszer két Németország) épphogy befért a 40-be, az Ash vs Evil Dead a 46. helyen nyomul, a lista végén pedig ott csoszognak a Walking Dead zombijai – de legalább befértek a top 50-be! Itt a lista, lehet nézelődni, de mis is jövünk pár nap múlva egy sajáttal.