Megvan, melyik tévé adja az új Star Wars-filmet

Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő londoni premierén
Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő londoni premierén
Vágólapra másolva!
Az USA-ban a Starz kapta a jogot, meglepően olcsón.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a mozikban bődületese sikerrel megy, és hatalmas bevételt termel az Ébredő erő, a Star Wars-széria újabb darabjához mindössze 17,5 millió dollárért jut hozzá az amerikai Starz csatorna – értesült a New York Post.

Ez annak fényében tényleg kis summa, hogy január 4-ig 740 millió dollárt termelt csak az Egyesült Államokban. Egy korábbi egyezség eredménye ez, ugyanis a Disney előbb már megállapodott a tévétársasággal, hogy utóbbi adhatja kisképernyőn előbbi cég 2015 december 31-e előtt moziban vetített filmjeit.

Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő londoni premierén Forrás: NurPhoto/Euan Cherry/Photoshot/NurPhoto/Euan Cherry

A Starz 12 hónapion belül leadhatja tehát a mozivásznon igen sikeres filmet, és nyilván megteszi, mielőtt kijön a 2016-os Star Wars. A cég – amelynek nagyjából 4 millió dollárba kerül egy órányi saját, eredeti tartalom, például sorozat - nem kommentálta a hírt.

A Disney időközben a Netflixsszel is megállapodott, utóbbi cég már nagyobb összeget fizet a következő pár Star Wars-filmért. Itthon a Sony tulajdonában lévő AXN és a Viasat adta a korábbi hat filmet, arról még nincs információ, melyik csatorna vette meg 2016-ra a folytatást.