Már januárban kezd Jakupcsek utódja

novodomszky éva
Vágólapra másolva!
Hamarosan forgatnak, a Ridikül brand megmarad – tudtuk meg belső forrásból. Más műsorokat is érintenek az átalakítások.
Vágólapra másolva!

Novodomszky Éva napokon belül forgathat, mivel az MTVA már januárban szeretné visszahozni a képernyőre a Ridikült. Az új műsorvezető korábban már volt vendég ebben a műsorban, sok más programban szerepelt (Család-barát, Balatoni nyár, Aranyág, 6 órai tea, Miss World), így semmiképp nem számít rutintalannak.

Novodomszky Éva Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Jakupcsek menesztése sokkal inkább anyagi, pénzügyi döntés volt, semmint szakmai, hiszen csoportos leépítés keretein belül közel 130 dolgozónak szűnik meg az állása az MTVA-nál. Úgy tudjuk, más műsorokat is érint a megszorítás, így Bagi és Nacsa is kisebb gázsiért dolgozik idén, illetve A Dal című ötrészes show-t is kisebb összegért állítják elő. A közmédiánál idén az M1 és az M4 viszi el a legtöbb pénzt, ezért lehet a spórolás a Duna TV-n: de közben új sorozat is indul még a héten.

A tévéiparban egyáltalán nem egyedi eset, hogy műsorvezetőt cserélnek,

hacsak nem eleve a sztár nevét viseli (Összezárva Friderikusszal, Balázs show, Mónika, Gálvölgyi show). Képernyőst, műsorvezetőt cserélt egy év után a Heti hetes, de ami elképzelhetetlen volt, az is megtörtént: Vágó István helyett a Legyen ön is milliomos!-t más kapta, előbb Fábry, majd Friderikusz. Az Éden Hotel nemcsak, hogy Horváth Éva helyett behozta Berki Krisztiánt, de csatornát is cserélt, és az Áll az alkunál is volt váltás.