Ellenszenves vendéggel, bekokózott sztárral nehéz beszélgetni

Ébredés után is gyönyörű a 37 éves Demcsák Zsuzsa - Fotó!
Vágólapra másolva!
A múlt héten Vujity Tvrtkónál szakadt el a cérna élő adásban, rendkívüli módon idegesítette a Mokká-ba vendégként érkező Berki Krisztián. Máskor is előfordult már, hogy a riporter és az interjúalany nemigen találta egymást, félreértések, sértődések, mellébeszélések tarkítottak már korábban is beszélgetéseket.
Vágólapra másolva!

A múlt héten szokatlan jelenetnek lehettünk tanúi a Mokká-ban, a stúdióba meghívott Berki Krisztiánt ugyanis az elején csak Demcsák Zsuzsa kérdezgette, Vujity Tvrtko csupán később szólalt meg, barátinak aligha nevezhető hangnemben – mint kiderült, addig azért nem szállt be a beszélgetésbe, mert mélységesen elítéli mindazt, amit Berki képvisel. Talán még emlékeznek, de azért mutatjuk, nagyjából a negyedik perctől érdekes:

Tvrtkónak korábban is volt már nehéz beszélgetése, nem is olyan régen Gesztesi Károlyt faggatta. Ott más természetű volt a gond, a meghívott színész finoman szólva sem volt túl összeszedett, csapongott, folyton olyan dolgokat emlegetett fel, aminek semmi köze nem volt az aktuális témához. "Gesztesi Károly bajban van. Nem leszek álszent, látom és látja ezt mindenki" – írta akkor a műsorvezető.

A Mokkában az egyik legkülönösebb vendég a végtelenül hangos és színpadias Cristofel volt, aki még a Való Világból is pillanatok alatt kiesett, annyira nem könnyű személyiség. Már az elején felállt, teátrálisan kezet fogott a műsorvezetőkkel, mert ő „tiszteletreméltó", később Kárász javasolta neki, hogy menjen orvoshoz. Később a srác felhúzta pólóját, mire Kárász méltatlankodva megjegyezte, hogy „ezt kár volt megmutatni". Cristofel később a másik vendéget gunyorosan „kedves úrnak" aposztrofálta, majd

saját magáról dühöngő szörnyetegként beszélt.

Az egész interjú végtelenül szürreális volt, a végét pedig 7.50-től pedig érdemes megnézni.

A Berki-féle esetnél Demcsák csak ingatta a fejét, látszott rajta, hogy úgy gondolja, Tvrtko nem kezeli a helyzetet profihoz méltó módon. Ő is került már azonban olyan helyzetbe, amikor lerítt róla, hogy legszívesebben valahol egészen máshol lenne,

láthatóan egyáltalán nem volt kedve beszélgetni az interjúalannyal

– például amikor Bíró Ica ment be a stúdióba, és arról mesélt, hogy a Szent Koronához imádkozott a devizahitelesekért. Az énekesnő hangos, mindenkit elsöprő kirohanásaiba Demcsák végig arisztokratikus hűvösséggel próbált belekérdezni, majd inkább idő előtt lezárta volna a beszélgetést, de pechjére rászóltak a vezérlőből:

Van, amikor csupán egy egyszerű félreértés zavarja meg a beszélgetést, ez azonban annál mókásabb tud lenni. Az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb bakija szintén a Mokká-hoz, Kárász Róberthez kötődik, aki úgy értette, hogy Moldova György egyik hasonlatával az ő magánéletére utal. Moldova csak hebegett, feltehetően arról sem volt fogalma, hogy mi a helyzet Kárász magánéletével.

A magyar médiában emlékezetes volt még többek között Paudits Béla kirohanása, amit Liptai Claudia nehezen tudott kezelni, vagy amikor Dombóvári István rossz vicceket sütött el a Reggeli-ben Csonka András rovására – ami egyébként mintha a másik műsorvezetőt, Lilut zavarta volna jobban. És persze ne feledkezzünk meg erről a tanítani való interjúról sem:

Külföldön is akadnak nehézségek

Természetesen a külföldi újságírók sem állnak mindig a helyzet magaslatán, láttunk már pár angol nyelvű interjút is, ahol nagyon félrecsúszott valami. Az egyik ilyen klasszikus az a beszélgetés, amit egy visszafogott, kardigános újságíró próbált készíteni a valószínűleg bekokózott Richard Pryorral, miközben

a színész összevissza beszélt mindenről, ami csak az eszébe jutott.

Láthatóan nehezen hitte el a saját felemelkedését, többször felemlegette, hogy ő már egy "pénzes nigger", és mindenki bekaphatja. Gene Wildert lebuzizta, Chaplin említésére arról kezdett beszélni, hogy semmilyen más komikusra nem néz fel, úgy 6.30-nál pedig maszturbálást imitált:

Más művészek is voltak már valamilyen szer hatása alatt interjú közben, David Bowie-ról is felkapták ezt a videót, James Brown is gyanúsan felpörögve magyarázott itt, Charles Bukowski pedig annyira részeg volt, hogy egyszerűen felállt, és kisétált volna a stúdióból egy kerekasztal-beszélgetés közepén – csak éppen ez nem ment olyan könnyen, nagyjából az első perc leteltével kezdődött a baj:

A legszebb azonban, amikor a riporter azt sem tudja, kivel beszél, mondjuk, összekeveri Samuel L. Jacksont Laurence Fishburne-nel. Sam Rubin a KTLA-nél pont ezt tette, Jacksont egy Super Bowlon adott reklámról kérdezte, amelyben nem is szerepelt A színész ezután rendesen kiosztotta, szerinte benne és Fishburne-ben csupán annyi a közös, hogy mindketten feketék és híresek: