Ónodi Eszter: Nem volt kérdés, hogy vállalom-e

Ónodi Eszter
Vágólapra másolva!
Ónodi Esztert szavazták meg az év legjobb színésznőjének, az Aranyélet pedig a legjobb sorozat címet kapta meg az újságíróktól. A színésznő épp a Katona József Színházban játszott, mikor a Pesti Vigadóban elhangzott a neve, de az Origónak elmesélte, mit mondott volna köszönőbeszédében.
Vágólapra másolva!

Harmadik alkalommal adták át a Televíziós Újságírók Díját, a szavazatok alapján 2015 legjobb színésznője Ónodi Eszter lett. Az ünnepélyes díjátadóról lemaradt, mert épp a Katona színpadán játszott, de az utolsó pillanatban megérkezett a helyszínre, így néhány közös fotó készülhetett a többi díjazottal.

Színdarabban játszott este, késett, de megkapta a díját Forrás: TMC

"Nem igazán törtem magam köszönőbeszéddel, mert tudtam, hogy a színházi szereplés miatt nem érek oda, de két gondolatot szívesen elmondtam volna a köszönéseken túl. Örülök annak a pillanatnak, mikor úgy döntöttem tavaly novemberben, hogy adok magamnak még egy esélyt az HBO-nál, és elmegyek az Aranyélet castingjára. Köszönöm azt a pillanatot, mert az volt az, ami ide vezetett. Miklósi Janka szerepéért megkapni a díjat azért is érdekes, mert legtöbbször azok kapják az elismerést, akik pozitív, szerethető figurát, hőst, megmentetőt alakítanak. Az én esetemben ez pont nem igaz, és így talán vége lehet annak a sztereotípiának, annak a színészi legendának, hogy negatív karaktert nem jó elvállalni.

Örül a visszajelzésnek

Esélyesnek érezte magát a díjra, és mindig örül annak, ha a szakma vagy a közönség visszajelzést ad a munkájáról. "Döbrösi Laura még nagyon fiatal, de ugyanolyan tehetséges is, úgyhogy biztosan több díjat fog még kapni, Gubás Gabit pedig nem láttam a Válótársak-ban, így róla nem tudok nyilatkozni. Bíztam abban, hogy engem választottak az újságírók, esélyesnek találtam magam a korábbi visszajelzések alapján. A szakmai díjban az a jó, hogy hozzáértők adják, akik ezzel a témával foglalkoznak, a közönségdíj pedig azért jó érzés, mert pont azoktól egy erős visszacsatolás, akiknek elsősorban készülnek a produkciók" - mesélte az Origónak.

Ónodi Eszter az Aranyélet című sorozatban Forrás: HBO

Mint azt az Origo elsőként megírta, ősszel a második évaddal folytatódik az HBO sorozata, melyben az összes főszereplő visszatér. "Nem volt kérdés, hogy vállalom-e a következő évadot, mikor megkeresett a csatorna. Nem csak a pozitív visszajelzések miatt, hanem azért is, mert nagyon élveztük, szerettük forgatni. Hosszú és nehéz időszak volt, sokszor fárasztó, többszöri éjszakázással járt együtt, de olyan jó csapat jött össze, hogy végig öröm volt a munka.