Rossz hírt kaptak a Trónok harca rajongói

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Még javában tart a HBO sikerszériájának hatodik évadja, de a Trónok harca alkotói már a hetedik és a befejező nyolcadik szezonra készülnek. Aki viszont arra számít, hogy az aktuális évad lezárását követően még legalább húsz részen keresztül izgulhat a kedvenceiért, az bizony csalódni fog.
Vágólapra másolva!

Ugyan senkinek nem volt kétsége a folytatást illetően, az HBO már áprilisban bejelentette, hogy berendelték a továbbra is kiváló nézettséget produkáló Trónok harca hetedik évadját. A sorozat aktuális epizódjait követően az internet minden héten megtelik a rajongók (sokszor elég heves) reakcióival és spekulációival, azzal viszont mindenki tisztában van, hogy a történetet nem lehet a végtelenségig folytatni. A hatodik szezon lezárását követően az alkotók két további évadot terveznek, ezek azonban jóval rövidebbek lesznek, mint ahogy eddig megszokhattunk.

Daenerys-nek most már össze kell kapnia magát, ha tényleg rá akar csüccsenni a Vastrónra Forrás: HBO

A sorozat egyik atyja, David Benioff még áprilisban azt nyilatkozta a Variety-nek, hogy a hátralévő két évadra jóval kevesebb epizódot terveznek, konkrétan 13 részben tervezik lezárni a monumentális fantasytörténetet. Egy átlagos Trónok harca-évad tíz epizódot számlál, és bár a HBO gyorsan igyekezett cáfolni Benioff kijelentését, mondván túl korai még erről beszélni, egy friss interjúban a sorozat egyik rendezője, Jack Bender megerősítette a korábbi információkat.

A Vanity Fair kérdésére, miszerint visszatér-e direktorként a következő évadra, Bender a következő választ adta:

David Benioff tehát nem viccelt, tényleg úgy tűnik, hogy a hatodik évad lezárását követően egy mindössze hét epizódos hetedik, és egy még rövidebb, hat részes nyolcadik évadot kapunk. A szereplőknek tehát össze kell kapniuk magukat, hiszen a hajnalban levetített legújabb epizód után már csak 16 részük maradt, hogy megküzdjenek a Vastrónért és az északról érkező jeges veszedelemmel.