Rengeteg Star Wars-rajongó álma válik végre valóra

Vágólapra másolva!
A múlt héten tartották Londonban az idei Star Wars Celebration névre hallgató rendezvényt, ahol a Disney és a LucasFilm nemcsak a decemberben érkező Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet-ről osztott meg érdekes információkat, de reflektorfénybe került a Star Wars: Lázadók című animációs sorozat is, aminek a harmadik évadja igazi csemegékkel várja a rajongókat.
Vágólapra másolva!

A Star Wars: Lázadók a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja után 14 évvel és a Star Wars IV. rész: Új remény előtt 5 évvel játszódik: a Lázadó Szövetség kezdeti éveit meséli el, miközben a Birodalom kiterjeszti önkényuralmát az egész Galaxisra. A birodalmi erők az utolsó Jedi lovagokat vadásszák, miközben egy fokozatosan kibontakozó lázadás ölt alakot a zsarnoki hatalom ellen.

A Star Wars: Lázadók főszereplői még nem tudják, kivel néznek majd szembe Forrás: Disney / LucasFilm

A Star Wars: Lázadók egy vagány srác, Ezra Bridges kalandjait követi nyomon, aki a lázadók egy kis csoportjához, a Szellem hajó legénységéhez csatlakozik, hogy közösen szálljanak szembe a Birodalommal.

A sorozat 2014 októberében debütált a Disney XD csatornán, idén márciusban ért véget a második évad, az ősszel érkező harmadik szezonban pedig egy olyan főgonosz keseríti meg hőseink életét, akinek a visszatérésére évek óta várnak a Star Wars-rajongók.

Lehet ujjongani, Thrawn főadmirális ismét a Star Wars-kánon része.

A kultikus karakter először Timothy Zahn Thrawn-trilógiájá-ban (A Birodalom örökösei, Sötét erők ébredése, Az utolsó parancs) tűnt fel: az első kötet öt évvel játszódik A Jedi visszatér után, és a történet szerint ekkor már a főadmirális kezében van a megmaradt birodalmi flotta parancsnoksága.

Thrawn főadmirális visszatért, és pont olyan, amilyennek a regényekben megismerhettük Forrás: Disney / LucasFilm

A karakter nemcsak a birodalmi tisztektől szokatlan megjelenésével (kék bőr, vörös szemek, hófehér uniformis) vívta ki kultikus státuszát, de Timothy Zahn kivételes stratégiai érzékkel is felruházta, aminek köszönhetően a Halálcsillag és Palpatine császár pusztulása után is eredményesen tört borsot az Új Köztársaság orra alá.

Az admirálist bevezető trilógia után Thrawn még további öt regényben és számos videojátékban tűnt fel, ám hiába volt közkedvelt figura, miután a Disney felvásárolta a LucasFilmet, más karakterekkel (Dass Jennir, Kyle Katarn, Mara Jade stb.) és legendásan jó történetekkel (pl. Sötét Birodalom) együtt őt is kiradírozták a hivatalos Star Wars-kánonból.

A száműzetésnek viszont vége, a Disney is érezhette, hogy hatalmas hiba mellőzni egy ilyen közkedvelt és jól kitalált karaktert, így a Star Wars: Lázadók harmadik évadjában ismét találkozhatunk Thrawnnal, aki ezúttal ugyan nem Luke Skywalker, Han Solo és Leia Organa életét teszi nehezebbé, de minden másban megegyezik azzal a zseniális figurával, akit Timothy Zahn regényeiben megismerhettünk.

Az animációs sorozatban Lars Mikkelsen kölcsönzi a hangját a főadmirálisnak, és ezzel már meg is van az első laza kapocs a Star Wars-filmekhez, hiszen a színész testvére, Mads Mikkelsen az idén decemberben érkező Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet-ben vállalt szerepet.

Thrawn figurája ráadásul nemcsak a Lázadók-ban tűnik majd fel, de a hétvégén azt is bejelentették, hogy 2017-ben újabb regény érkezik a főszereplésével, ezúttal is Timothy Zahn tollából.

Forrás: Disney / LucasFilm

Ha pedig a Disney ennyire tisztában van a karakter népszerűségével, akkor innentől már az sem elképzelhetetlen, hogy Thrawn főadmirális egyszer még valamelyik Star Wars-filmben is felbukkan.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy nemcsak a kék bőrű tiszt miatt lesz érdemes leülni a Star Wars: Lázadók elé, hanem azért is, mert a sorozatban felbukkan egy másik régi kedvenc: Wedge Antilles, a későbbi Zsivány század legendás pilótája, Luke Skywalker egyik legjobb barátja, aki az animációs sorozatban még a Birodalom zászlaja alatt repül.